Dutch Gymnastics-The Finals

Cheyenne Stoffer Nederlands Kampioene 2018

Afgelopen weekend stond Ahoy Rotterdam in het teken van Dutch Gymnastics-The Finals. Waar Sanne Wevers schitterde op balk en Epke Zonderland pech had op rek, won Badhoeve-lid Cheyenne Stoffer de Nederlandse titel ritmische gymnastiek bij de junioren. Ook bij de groepen werd GTV de Badhoeve twee keer Nederlands Kampioen.

 

Vrijdag 22 juni waren alle titelkandidaten al in Ahoy voor hun podiumtraining, waar de spanning voelbaar was.  Zouden de favorieten de druk aan kunnen of zou het aanstormende talent er met de titels vandoor gaan?

Cheyenne Stoffer door B.J.A. Treuren – www.rgym.eu (foto: Bart Treuren – www.rgym.eu)

Zaterdagmorgen vroeg was Elisabeth Davtyan de eerste Badhoeve-gymnaste die in actie kwam. Als 5e geplaatst kwam zij dit NK binnen. Met twee prachtige oefeningen wist zij iedereen te verrassen door zilver te winnen.

De senioren kwamen in actie in het grote Sportpaleis wat voor een aantal gymnasten erg indrukwekkend was. Badhoeve-lid Sanne Faber liet zich niet van de wijs brengen. Hoewel het goud zonder bedreiging naar Yasmin van Es van RDG Academy ging, won Faber na een spannende strijd verdiend de zilveren medaille. Arjanne Jansma werd 5e, Lieke Faber 6e en Andra Harmsen 9e.

Bij de junioren waren Cheyenne Stoffer en Kate Dorlandt de huizenhoge favorieten en dit maakten zij volledig waar. Na een spannende eerste ronde nam Stoffer al snel afstand. Met een score van 63.00, hoger dan de senioren kampioene, werd zij overtuigend Nederlands Kampioene. Dorlandt, de Nederlands Kampioene op het onderdeel knots, won het zilver.

Tegelijkertijd werd in een andere zaal de Ahoy Cup gehouden. Ook hier was er succes voor GTV de Badhoeve met een gouden medaille voor Nova Babb, zilver voor Amy Smit, Mellina Karampoulat, Veronica Kistanov en brons voor Larishta Bindesrisingh. Duo Anastasia Kistanov/Azra Kilic won zilver.

 

Zondag groepen

Na de zeer succesvolle eerste dag voor GTV de Badhoeve was het nu de beurt aan de groepen. Danique Smit, Daniella Kis, Lieke, Femke en Sanne Faber, Marjolein Wienecke, Veronique Hillebrand, Arjanne Jansma en Andra Harmsen draaiden in twee formaties een hoepel/baloefening en een hoepeloefening. Met hoepel/bal werden zij gekroond tot Nederlands Kampioen bij de senioren. De hoepeloefening was goed voor brons.

De pre-junioren groep bestaande uit Alexandra Zaytseva, Kaitlyn van der Weerd, Lily Hoeve, Maryam Hefnawy, Noor Plieger en Sophia van Nigtevegt zetten het Badhoeve-succes voort. Zij werden Nederlands Kampioen met hun hoepeloefening en wonnen zilver met bal. Ook de mini-groep met Amy Smit, Jaimie Groot, Jessica Vrolijk, Lia Wallach, Leja Zenoviciute, Maire Tolk en Nova Babb won goud.

De Badhoeve-groepen die in de Ahoy Cup uitkwamen voegden hier nog 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille bij.

Met deze resultaten sluit de selectie van GTV de Badhoeve een zeer succesvol seizoen af met medailles in alle leeftijdsklassen en alle niveau’s en in totaal maar liefst 12 Nederlandse titels.

www.gtvdebadhoeve.nl