Driesprong viert 100-jarig jubileum met gezellige rommelmarkt

Het schoolgebouw van De Driesprong in Oud-Sloten bestaat 100 jaar. Dit jubileum wil deze school voor speciaal basisonderwijs op 23 april a.s. graag samen met de buurtbewoners gaan vieren. De school organiseert van 12.15 uur tot 15.15 uur voor iedereen een gezellige rommelmarkt met hapjes en drankjes.

Het schoolgebouw van De Driesprong in Oud-Sloten

Het schoolgebouw van De Driesprong in Oud-Sloten

Op 1 juli 1914 is het alweer 100 jaar geleden, dat de eerste steen werd gelegd van het markante schoolgebouw in Oud-Sloten. De eerste jaren was de Jozefschool hier gevestigd. Later kwamen er lokalen bij voor het bijzondere onderwijs van de Driesprong. De school die, na vertrek van de Jozefschool, nog steeds lessen verzorgd aan leerlingen uit de omgeving. Veel buurtbewoners hebben in dit schoolgebouw leren lezen en schrijven. Daarom is iedereen van harte uitgenodigd om op woensdag 23 april a.s. dit jubileum mee te vieren.

 Mooie prijzen

De ochtend vieren alleen de kinderen feest. Dan zal de school helemaal in het teken staan van het leven en onderwijs van vroeger. Hoe was het toen om in Amsterdam te leven en hoe zag het onderwijs er in 1914 uit? Vanaf 12.15 zijn ook de buurtbewoners van harte welkom. Dan kan iedereen gezellig komen rondsnuffelen op de rommelmarkt. Uiteraard zijn er lekkere hapjes en drankjes en kunnen bovendien mooie prijzen gewonnen worden met de loterij. De leraren en leerlingen van De Driesprong nodigen alle buurtbewoners en geïnteresseerden uit om op 23 april a.s. het jubileum mee te komen vieren.

  1 comment for “Driesprong viert 100-jarig jubileum met gezellige rommelmarkt

  1. Danny
    12/02/2020 at 18:29

    Fantastische schooltijd gehad !
    Met Theo Kok als hoofd en Ben George rob en Leida en nog veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.