Dr. Grill Barbecue Festival 2018: haal het beste uit je bbq 🗓 🗺

from to
Meest recent
Tuincentrum Osdorp Map

Dr. Grill Barbecue Festival 2018: haal het beste uit je bbq

Ultiem grillen op 26 en 27 mei op het terrein van Tuincentrum Osdorp

 

Pulled pork, spareribs bereiden of zalm roken op de barbecue? Op 26 en 27 mei staat bij Tuincentrum Osdorp alles in het teken van ultiem grillen tijdens het Dr. Grill Barbecue Festival 2018. Met als hoogtepunt de grote finale van de Nationale Barbecue Weken.

Dr. Grill Barbecue Festival 2018 is de opvolger van de succesvolle Amsterdam BBQ Battle, hét bbq-spektakel dat Tuincentrum Osdorp al enige jaren organiseert. Ook dit jaar laat het festivalprogramma het hart van iedere barbecue-liefhebber sneller kloppen. Of je nu voor het eerst aan de slag gaat met een elektrische barbecue, of dat je al zo ervaren bent dat zelfs een smoker geen geheimen meer voor je heeft.

 

Finale NK BBQ

Het hoogtepunt van het Dr. Grill Barbecue Festival is de grote finale van de Nationale Barbecue Weken. Verschillende teams hebben in zes voorrondes in Nederland gestreden voor een plek in deze finale. Zaterdag stoken de finalisten opnieuw het vuur op voor het beste gegrilde vlees, deze keer op het terrein van Tuincentrum Osdorp. Daarna wordt bekend wie zich de masterchef van Nederland mag noemen. RTL4 volgt de finale.

Nieuwste modellen

De eyecatchers van het festival zijn natuurlijk de barbecues zelf: van de gasbarbecue tot de smoker, van de gewone ketel tot de keramische barbecue. Ook de nieuwste modellen zijn te bewonderen, zoals de Weber Pulse. Deze barbecue is een omslag in het elektronisch barbecueën: de Pulse is namelijk uitgerust met temperatuurzones. Wie van gadgets houdt, kan z’n hart hier ophalen. De barbecue is gekoppeld aan de iGrill, waardoor je de temperatuur van het vlees kunt aflezen op je smartphone. Wie wil weten welke barbecue de beste keuze is, of hoe een specifieke barbecue werkt, kan terecht bij de bbq-specialisten van het tuincentrum.

Workshops: van pulled pork tot brisket

Maar wat is een barbecue-festival als je niet zelf aan de slag kunt? Weber organiseert tijdens dit evenement verschillende workshops. Leer hoe je pulled pork maakt. Ontdek hoe je zalm het lekkerst kunt roken met het beste rookhout. Of wil je liever pizza’s bakken of steak proberen? Dat is allemaal mogelijk. Ook blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van grillen. Zo laten de barbecue-specialisten van Tuincentrum Osdorp zien hoe je ‘low and slow’ kunt grillen, dé trend van nu. Hierbij draait het niet om hoge temperaturen en vlammend vuur, maar om het lang bereiden van grote stukken vlees op lage temperatuur voor het lekkerste resultaat. Zo ontdek je hoe je een brisket kunt bereiden, een Amerikaanse bbq-klassieker, of een lamsrack.

Hamburgerwedstrijd voor kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven op dit festival: zij mogen meedoen aan een echte barbecuewedstrijd. Jongens en meisjes die zich bij het tuincentrum hebben opgegeven, kunnen onder begeleiding van een ouder hun ultieme hamburger bakken tijdens twee barbecuewedstrijden om 13.00 en 15.00 uur op zaterdag en zondag. Een jury zich zal buigen over het eindresultaat. De winnaars maken kans op een Napoleon Travel Q barbecue, een handige barbecue voor thuis en onderweg. De wedstrijd kent geen verliezers: alle kinderen krijgen sowieso een schort en petje cadeau. De smaak te pakken? Wie later thuis in stijl een eigen barbecuefeestje wil geven, kan tijdens het festival meteen zijn of haar naam op een stoer bbq-schort laten drukken.

Dr. Grill bbq-munten

De toegang tot het Dr. Grill Barbecue Festival 2018 is gratis. Wie mee wil doen aan een workshop, of een hapje of een drankje wil, kan Dr. Grill bbq-munten verzilveren. De bbq-munten krijgen klanten bij iedere besteding van 20 euro. Voor wie geen munten heeft, of te weinig: deze zijn ook los verkrijgbaar op het festival.

Kijk ook op: www.osdorp.nl