Douwe Egberts Actie geen record maar wel 1 miljoen punten

Extra actie voor Oud en vreemd Geld

De  DE punten actie van onze Lions Club Haarlemmermeer is weer geëindigd met een prachtige opbrengst DE punten. Vele Ladies en Lions knipten en telden weer 1.050.985 punten. Weliswaar is het persoonlijke record van vorig jaar onaangetast gebleven. Toen boekten we een absoluut Nederlands record van 1.323.854 punten. Maar de Lions zijn toch zeer tevreden met de score van ruim 1 miljoen.
De vraag is na drie jaar op rij boven de 1 miljoen te scoren waar men nu nog weer uit alle hoeken en laatjes punten tevoorschijn kon toveren.
Alle mensen die met zoveel zorg jarenlang hun punten spaarden en wilden doneren voor het doel van pakken koffie voor “de Voedselbank Haarlemmermeer” zijn wij zeer erkentelijk. Om zo’n geweldige opbrengst mogelijk te maken hebben we natuurlijk veel hulp gehad. Zo stonden de deuren van de 26 “Dorpshuizen” van de ”St. Maatvast” weer wagenwijd open als inzamelpunt. Ook de dorpshuizen “de Oase” in Zwaanshoek, “het Praatpunt” in Abbenes, “Ontmoetings Centrum Buitenkaag”, “de Kern” in Weteringbrug,  “de Reede” in Rijsenhout, “de Olm” in Zwanenburg. Ook deden een aantal kerken mee en dat heeft ook geen windeieren gelegd. De winkels van de “Vomar” in Badhoevedorp en “de Bruna” in de Symfonie in Nieuwe-Vennep lieten zich ook niet onbetuigd met mooie opbrengsten. De omliggende Gemeenten buiten de polder hebben zeker ook gehoor gegeven aan onze actie. Allen die op welke wijze dan ook hebben bijgedragen aan het welslagen van deze actie worden door de Lions Club Haarlemmermeer-Host heel hartelijk bedankt.

Gelijktijdig was er de mogelijkheid om Oud en Vreemd Geld in de inzameldozen te deponeren. Wat  een mooie stapel papiergeld en 24 kg. munten opleverde. Voorwaar ook weer mooie steun in de rug voor het doel om oogoperaties uit te voeren in de derde wereld landen. Jaarlijks worden er 700.000 munten en 10.000 bankbiljetten ingezameld uit 160 verschillende landen. Een oogoperatie kost € 30. Wij geven € 15 en de rijken ook   € 15 meer . Een soort “Robin Hood” principe. Rijken betalen voor de armen.
In 20% van de Nederlandse Supermarkten staan de verzamelzuilen van veel Lions Clubs.
Toch altijd de moeite waard om er wat oude munten in te gooien.