Dorpsgenoten ontmoeten elkaar op 20 december

Halfweg, 10 december 2015 – Als voorbereiding op het Kerstfeest verzorgen de Rooms-katholieke parochie en Protestantse gemeente van Halfweg/Zwanenburg op zondag 20 december een gezamenlijke kerkdienst. Het thema is ‘Ontmoeting’ en Tienerkoor Vivace uit Amstelveen zingt bekende Advents- en Kerstliederen.

tn_Dorpsgenoten ontmoeten elkaarZondag 20 december is de 4e zondag in Advent, de periode voorafgaand aan Kerst. Dan is het in Halfweg en Zwanenburg een goede traditie om als kerken samen te komen en elkaar als inwoners van beide dorpen te ontmoeten.

In deze oecumenische dienst gaan pastor Fons Litjens en dominee Gert van de Meeberg samen voor. De dienst bestaat uit veel koor- en samenzang. Het orgel wordt virtuoos bespeeld door Hans Jütte.

Natuurlijk is er crèche voor de kleintjes en is er kinderdienst voor kinderen uit de basisschoolleeftijd. Na de dienst staat koffie, thee en limonade klaar in de ontmoetingsruimte.

Tienerkoor ‘Vivace’ (wat ‘levendig’ en ‘opgewekt’ betekent) is afkomstig van de St. Augustinusparochie in Amstelveen. Het koor bestaat uit een groep van zo’n 20 enthousiaste jongeren tussen de 12 en 20 jaar en staat onder leiding van dirigente Sarah van Nieuwenhuizen.

Alle dorpsgenoten zijn zondagmorgen 20 december om 10.00 uur van harte welkom in de Katholieke kerk aan de Dr. Schaepmanlaan in Halfweg.

 

FOTO: Tienerkoor ‘Vivace’ uit Amstelveen bestaat uit enthousiaste jongeren tussen de 12 en 20 jaar en staat onder leiding van dirigente Sarah van Nieuwenhuizen