Dorpsfeest “Sloten op z’n kop”!

Zaterdag 27 augustus. 

Komende zaterdag is iedereen – jong en oud – weer van harte welkom bij het jaarlijkse feest op het oude dorp Sloten. Er valt van alles te beleven in de speeltuin, de molen en op het Dorpsplein!

 

Gezellig bijpraten op het Dorpsplein (Foto: Arie van Genderen)

Gezellig bijpraten op het Dorpsplein (Foto: Arie van Genderen)

Het dorpsfeest begint ‘s morgens om tien uur. Op straat kunt u vanaf dan gaan ‘koopjesjagen’ op de gezellige markt op de Sloterweg.

 

Speeltuin Sloten

In de speeltuin bruist het de hele dag van activiteit en is het gezellig. De Tuin van Sloten is natuurlijk open voor een drankje of versnapering. Wie dat wil, draait een rondje mee in de bijtjesmolen en de zweefmolen, die speciaal voor deze dag gehuurd worden. Er wordt ook een tombola met mooie prijzen gehouden. De opbrengst gaat uiteraard naar de speeltuinvereniging, zodat de speeltuin er op en top blijft uitzien en er leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden!

 

Daar bij de molen

Bij de Molen van Sloten kunt u meedoen aan een grote loterij met prachtige prijzen. Tot 16.00 uur kunt u loten kopen voor twee euro. Er zijn ongeveer 20 prijzen. De winnaar gaat naar huis met 450 euro in het handje! Verder zijn er onder andere tegoedbonnen (bijvoorbeeld een reischeque van 150 euro en dinerbonnen) te winnen en ook nog eens 150 euro aan contanten. Het is leuk om te winnen, maar het is natuurlijk vooral fijn dat u weet dat deze opbrengst ervoor zorgt dat de molen kan blijven draaien. Om 16.30 uur wordt bij de molen bekend gemaakt welke lotnummers in de prijzen zijn gevallen.

Kinderen kunnen zich gratis uitleven op het springkussen en zich laten schminken. Voor 50 cent kan jong en oud zijn behendigheid demonstreren bij het sjoelen. Maar dan wél met een bijzondere sjoelbak. Wie gaat de uitdaging aan? De molen looft prijzen uit voor de drie beste scores. Om 13.30 uur en 15.00 uur kunt u komen genieten van het Amsterdams Volkskoor, dat uit volle borst van zich laat horen!

 

Gezelligheid op het Dorpsplein

Later op de dag verschuift het feest zich dan vanaf 17.30 uur tot middernacht naar het Dorpsplein, waar u lekker wat kunt drinken en eten. Dit jaar serveren we een ander menu: tapas en lekkere broodjes. Alles uiteraard voor schappelijke prijsjes! We werken weer met een muntenbetaalsysteem. Er is een DJ en live muziek. Een goede gelegenheid om weer eens gezellig bij te praten en vakantieverhalen uit te wisselen.

Als organisatie van het feest hebben wij echter wel een verzoek aan u: Neemt u alstublieft niet uw eigen drinken mee naar het Dorpsplein. Natuurlijk, dan bent u voordeliger uit… Maar wij hebben als organisatie deze inkomsten hard nodig. Hiervan betalen wij bijvoorbeeld de vergunningsaanvraag bij de gemeente. En ook de muziek en de mobiele WC’s kosten geld… Vandaar dit verzoek van onze kant. Het is voor ons anders niet mogelijk om dit feest te blijven organiseren en onze prijzen zijn echt heel redelijk…

De organisatie van “Sloten op z’n Kop!”

 

Bij de foto: Gezellig bijpraten op het Dorpsplein (Foto: Arie van Genderen)