Don Bosco doet het maar weer!

U hebt het misschien gezien, gehoord of gelezen: De afgelopen week is Jeugdvereniging Don Bosco Halfweg weer massaal met leden, leiding en spullen uitgerukt naar Harderwijk.

Het kamp is de jaarlijkse afsluiter van het clubseizoen en het stee vaste feest van de eerste week van de zomervakantie. Veel ouders en kinderen houden hier rekening mee. Deze week is en blijft ieder jaar bezet voor Don Bosco, want vele kinderen willen deze week echt niet missen.

In verschillende groepen van Minioren tot de Oudsten Jongens en Meiden, vergezeld van leiding en kookstaf zijn de groepen op kamp gegaan. Totaal 123 kinderen en zo’n 40 man leiding. De groepen  vanaf 11 jaar zijn op de fiets naar het kamp gegaan. Een rit van bijna 100 kilometer en iedereen gaat moe en uitgeput over de finish, maar ze halen het allemaal. De kleinsten van 5 t/m 10 jaar gaan per auto naar Harderwijk.

Wat doen ze daar nu zo de dagen dat ze daar zijn? De Minioren hebben in het Hans en Grietje bos gespeeld en op maandag cakejes gebakken en versierd, de Puppies beleefden elke dag weer in een andere kleur. De Vrijbuiters waren elke dag op hun eigen tv. Ze bootsten verschillende programma’s na. Zo vertrokken ze op zondag met Nederland in Beweging en moesten alle kinderen en ouders in sportieve kleding komen. De Oudste jongens hebben op het Veluwe Meer gezeild en een loungebank gemaakt en de oudste meiden hadden de eerste dag de eettent al gezellig versierd. De Spelbrekers hebben vlotten gebouwd van grote blauwe tonnen.

Maar er zijn ook een aantal gezamenlijke activiteiten geweest. Op woensdag zijn de oudsten naar een Survival gelegenheid gefietst en hebben zich daar de hele dag vermaakt. Op dinsdagavond is er altijd het dinsdagavond programma wat deze keer in het thema van de “Jongens tegen de Meisjes” was en daarna komt de gezamenlijke maaltijd op woensdag.

En daarnaast gebeurt er in zo’n week van alles. Lekker dingen doen die de kinderen thuis niet of wel doen. Met water gooien, zich lekker vies maken, ontsnappen, keten, tutten, kampvuur houden, zwemmen in het zwembad of op Strand Horst en natuurlijk ook corveeën. En wat er na het corveeën gebeurd met het vuile afwas water dat kunt u zien op de foto.

Voor alle kamp sferen kunt u terecht op twitter @donboscokamp of via onze website www.donbosco.nl. Don Bosco wil alle kinderen, leiding, medewerkers, sponsoren en iedereen die een steentje bijgedragen (uw boodschappen van de boodschappen actie kwamen weer goed van pas) hebben aan hun kamp van harte bedanken. Zonder jullie is het namelijk niet mogelijk om zo’n fantastisch kamp te draaien!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.