Dodenherdenking in Badhoevedorp

De dodenherdenking in Badhoevedorp begint als ieder jaar in De Meerwende, Kamerlingh Onneslaan 131 om 15.00uur. De samenkomst wordt gehouden in de kapel.  Er is een programmaboekje, gedichten worden gelezen, vertrouwde muziek zal klinken. De spreker is de heer Paul Boersma, interim – voorzitter van het 4 mei comité Badhoevedorp-Lijnden. De plechtigheid  zal worden afgesloten buiten bij de vlag voor het tehuis en met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.

De Raad van Kerken organiseert een bijeenkomst in de Pelgrimskerk aan de Havikstraat, aanvang 19.00 uur. Het thema hier zal zijn:  IN VRIJHEID KIEZEN.

Aansluitend begeven de aanwezigen zich naar het monument aan de Snipstraat, gelegen naast de kerk.

De herdenkingsplechtigheid begint om 19.45 uur. De heer Henk Biemond, voorzitter van het 4 mei comité spreekt het welkomstwoord.

Spreker van de avond is de heer Piet Hagen, dorpsgenoot en journalist, werkzaam onder andere bij de dagblad Trouw. De heer Hagen schreef recent een boek over de journalistiek in oorlogstijd. In zijn toespraak zal hij, onder meer, hierover vertellen.

Als steeds is de Oranje Nassau School bij de herdenking betrokken. Vele jaren geleden heeft de school het monument geadopteerd. Kinderen van groep 7 betrekken de erewacht en delen de programmaboekjes uit. De woorden NOOIT MEER zullen voor alle leerlingen een diepe betekenis moeten krijgen.

Het bloemendefilé sluit de Dodenherdenking af. Het Kennemer Koper Kwartet van Martin de Rijk blaast om 19.58 uur de Taptoe en verzorgt ook passende muziek tijdens het defilé. Er zal een aantal stoelen op het gras staan, voel u vrij daarvan gebruik te maken

Namens het 4 mei comité Badhoevedorp – Lijnden, Truus Peters.