Dit zijn de beste plekken om te wonen in Amsterdam

Een huis kopen in Amsterdam is op dit moment erg lastig! De woningmarkt is oververhit, wat de prijzen voor woningen in onze hoofdstad sterk heeft doen laten stijgen. Mocht je toch naar woningen in Amsterdam kijken, dan is het belangrijk om te letten op de verschillen tussen wijken. De ene wijk is geschikter voor studenten dan voor gezinnen of senioren. Evenals dat andere wijken interessanter zijn voor ouderen, terwijl studenten daar weinig te zoeken hebben. In dit artikel zetten we de beste plekken om te wonen in Amsterdam voor je op een rijtje. In welke van deze buurten heb jij al gezocht naar een woning?

 

Tip: een hypotheekadviseur inhuren maakt het kopen van een huis in Amsterdam makkelijker. Een hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de maximale hypotheek die je kunt lenen, het financiële voordeel wat een hypotheek oversluiten met zich meebrengt, enzovoorts. Het maakt dat je doelgerichter naar een woning kunt zoeken!

Aantrekkelijke buurten voor gezinnen

Amsterdam kent verschillende buurten waar gezinnen het naar hun zin zullen hebben. Onder meer Zuid, het Centrum, Oud Zuid, de Jordaan en Watergraafsmeer zijn hier voorbeelden van. Wijken als Buitenveldert en Oud West zijn minder in trek onder gezinnen. Datzelfde geldt voor de Rivierenbuurt, de Binnenstad en de Grachtengordel. Mede door de hoge prijzen die men hier betaalt voor een redelijke gezinswoning. Binnen welke wijken heb jij al eens naar een woning voor je gezin gezocht?

Leuke wijken voor starters en studenten

Starters en studenten hebben doorgaans een leeftijd tot 30 jaar. Mensen uit deze leeftijdsgroep trekken naar wijken als het Centrum, Zuid, Oud Zuid, de Jordaan, de Rivierenbuurt, Oud West, West en Nieuw Sloten. Een wijk als Osdorp, Buitenveldert of Slotervaart is minder in trek bij studenten en starters. Van deze wijken is het opvallend dat in Osdorp veel mensen wonen die ouder zijn dan 55 jaar. Andersom wonen er in een wijk als Zuidoost relatief veel starters en jonge gezinnen. Senioren zijn in deze wijk maar weinig te vinden.

Bezoek een wijk voor je een bod uitbrengt

Ondanks dat woningen razendsnel verkocht worden, is het slim om wijken rustig te bekijken. Wandel eens rond in een wijk waar je interessante woningen gevonden hebt. Maak hierbij ook eens een praatje met voorbijgangers en informeer hen naar hun ervaringen in de wijk. Ook op internet kun je veel informatie vinden over de bewoners van specifieke wijken. Het helpt je een woning te vinden die bij jou past!