Dit is ‘Ons Goede Nieuws’ van deze week

Badhoevedorp. Westerpost geeft de komende maanden opnieuw ruimte aan 8ste groepers. Deze keer staat “Goed Nieuws” centraal, iets wat in de media meestal niet de boventoon voert. De krant krijgt daarbij medewerking van de 8ste groepers van de Rietveldschool, die samen een kwartet samenstellen van goede, leuke of grappige nieuwsberichten. Samen bepalen zij dan welk item recht heeft op het predicaat: “Ons goede nieuws van de week”

Het goed nieuws-kwartet met Loredana, Mike, Matthijs en Léon roept een wonderbaarlijke genezing van een hartpatiënt uit tot hun ‘goede nieuws van de week’

 

Het is dinsdag 25 september en aan de gesprekstafel schuiven Loredana, Mike, Matthijs en Léon aan. Voordat ze gaan proberen een kwartet van goed nieuwsberichten samen te stellen, vertellen ze iets over zichzelf.

 

Loredana: “ Ik ben Loredana Modelfino. Een Italiaanse naam? Ja, ik heb een Italiaanse vader. Ik ben 10 jaar, in oktober word ik 11. En ik kom uit Lijnden, daar woon ik ook. Ik heb een broertje, Flavio. Hij is 6 jaar. En ook nog een zusje Gaia van 9 jaar.

 

Mike: “Ik heb geen Italiaanse, maar een Duitse achternaam. Ik heet Mike Brockmann. Ik ben 11 jaar en geboren in Amsterdam. Maar  ik woon nu in Badhoevedorp. Nee, geen broertjes of zusjes. Ik ben enig kind.”

 

Matthijs. “Ik ben Matthijs Kuiper. En ik ben ook 11 jaar. Net als Mike ben ik in Amsterdam geboren, en woon ik in Badhoevedorp. Ik heb een grotere zus: Juliëtte. Ze is 15 jaar.”

 

En Léon: “Mijn achternaam is Imanuel en ik ben 12 jaar. Ja, ook geboren in Amsterdam, maar ik woon nu in Badhoevedorp. Ik heb een halfbroer. Hij is veel ouder, al 19 jaar.

 

Het eerste goede nieuws komt deze week van Loredana: Ik heb gelezen dat Gilbert dit weekend wereldkampioen wielrennen is geworden. Hij is een Belg, maar zijn schoonfamilie komt uit Nederland. Dus dan is het ook een beetje leuk voor Nederland. En Lars Boom – dat is wel een Nederlander – is vijfde geworden. Nee, ik heb niets met wielrennen. Maar ik moest goed nieuws zoeken. Dat heb ik gedaan op internet bij sport. Politiek zorgt meestal niet voor goed nieuws. Sport wel.”

 

Mike: “Ik heb iets heel anders. Er zijn in Siberië levende mammoetcellen gevonden. Hoe dat kan? Wetenschappers hebben resten gevonden van een wolharige mammoet, en daar zouden ze in hebben gezeten. Ik heb het gevonden op internet en ik vond het wel interessant. De mammoet leefde heel lang geleden. Misschien zouden ze met die cellen nu een nog levende mammoet kunnen maken. Die zou ik best wel eens willen zien. Maar dan wel in Artis.”

 

Dan is de beurt aan Matthijs:  “Er is een  man van 23 jaar. In Omaha in de VS. Hij was bijna dood want zijn hart was verlamd. Ze zouden hem een donorhart geven, maar dat kon niet, want hij had een bloedvergiftiging. En net toen ze dachten dat hij zou sterven – en ze hadden nog niets met hem gedaan – ging zijn bloeddruk omhoog en kwam het met zijn hart weer goed. De dokters vonden het een wonder. Ik vind het echt speciaal nieuws. Het stond op nu.nl.”

 

Léon is deze week degene die het kwartet volmaakt. “Ik heb de kinderverkiezingen als mijn goede nieuws uitgekozen. Leerlingen van groep 7 en 8 mochten op een aantal scholen ook stemmen. Hun stem gold natuurlijk niet, het was maar om eens uit te zoeken wat kinderen vinden. De PvdA heeft toen gewonnen. Of ik dat goed vind? Ik weet niet zoveel van politiek. Maar ik vind het goed dat de kinderverkiezingen er waren. Ik heb dit gezien op het jeugdjournaal.”

 

Bij het bepalen wat nu deze week mag worden uitgeroepen tot het beste nieuws, dreigen de stemmen even te staken. Mike, Matthijs en Léon kiezen alle drie iets anders. De stem van Loredana geeft dus de doorslag en dat betekent dat het nieuws van Matthijs over de man die zo wonderbaarlijk genas van zijn hartziekte, deze week wint.

 

(interview Anja Maas)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.