Dit is ‘Ons Goede Nieuws’ van deze week Badhoevedorp

Westerpost geeft opnieuw ruimte aan 8ste groepers. Deze keer staat “Goed Nieuws” centraal, iets wat in de media meestal niet de boventoon voert. De krant krijgt medewerking van de 8ste groepers van de Rietveldschool, die iedere week een kwartet samenstellen van goede, leuke of grappige nieuwsberichten. Samen bepalen zij dan welk item recht heeft op het predicaat: “Ons goede nieuws van de week” De deelnemers aan het goednieuwskwartet van deze week zijn, op één na, al eens eerder aan het woord geweest in deze rubriek.

Luca, Lucas, Bowie en Harmen Ganesh kiezen hun beste nieuws uit de wereld van het schaatsen.

Vandaar drie korte introducties en een langere: Harmen Ganesh van der Meijden doet voor de eerste keer mee. Hij mag daarom de spits bijten met een uitgebreider kijkje in zijn paspoort. Harmen Ganesh: “Ja, ik heb twee voornamen. Mijn achternaam is Van der Meijden. Hoe ik aan die voornaamcombinatie kom? Het is een mengsel van een Surinaamse en een Nederlandse naam. Ik ben geboren in Sloten, maar ik woon nu al een tijdje in Badhoevedorp. Ik ben 13 jaar. Nee, ik ben geen broertjes of zusjes. Ik ben enig kind. Of ik dat erg vind? Ach, het heeft voor- en nadelen. Ik wil in september graag naar het Caland, technasium vwo. Bang voor de Cito? Niet echt.” Bowie:.”Ik heet Bowie Neurath, en ik ben ook 12 jaar. Ik woon in Badhoevedorp en ik wil graag naar het Spinoza. Mijn broer Mickey zit daar al op. Wat ik van de Cito vind? Ach, je moet het gewoon doen.” Luca: “”k ben Luca Ruiters, ik ben 12 jaar en woon ook in Badhoevedorp. Ik wil graag havo of vwo gaan doen op het Amstelveen College Lucas: Ja, Luca en ik verschillen maar een lettertje. Ik ben Lucas Stop, ik ben 11 jaar. En ik woon nu twee jaar in Badhoevedorp. Ik wil graag naar het Kaj Munk in Hoofddorp. Ik wil daar havo gaan doen. Harmen Ganesh begint met het op tafel leggen van zijn goede nieuws. ”Ik heb iets gekozen uit de sportwereld. Het gaat over tennissen. Djokovic heeft voor de vierde keer de Australian Open gewonnen. Hij versloeg in de finale Murray. Waarom ik dat goed nieuws vind? Eigenlijk vooral om wat er na kwam: hij feliciteerde iedereen uit zijn team die had geholpen. Hij had even een dipje gehad, maar ze hadden hem er weer bovenop gebracht. En hij zei ook dat Murray geweldig had gespeeld. Dat was allemaal sportief. En dat vind ik gewoon goed nieuws, als iemand zich sportief opstelt. Ik heb dit van de televisie en van internet. Bowie volgt: Ik vind dit goed nieuws en een beetje gek nieuws tegelijk. Het stond op nu.nl. In Rio de Janeiro hebben ze op zolder een schildpad gevonden. Dat dier was 30 jaar vermist geweest! Sinds 1982 was hij ineens zoek en een zoektocht heeft helemaal niets opgeleverd. Ze schildpad heette Manuela en had een rode kop. De familie had gedacht dat ze door de deur was ontsnapt, maar toen Leandro, de zoon, dozen ging opruimen, stak ze ineens haar kop er boven uit. Nee, het is niet bijzonder dat ze zo’n lange tijd zonder eten kon. Schildpadden eten termieten en die zijn er altijd wel. En ze kunnen ook een hele tijd zonder eten.” Luca komt ook met iets uit de sportwereld. “Ik heb de wereldkampioenschappen schaatsen gevolgd. Het sprintkampioenschap is gewonnen door Michel Mulder, een jonge Nederlander. En dat vind ik erg goed nieuws. Het stond in de Telegraaf. En ook dat een andere Nederlander, Hein Otterspeer, de bronzen medaille heeft gewonnen. Twee Nederlanders bij de eerste drie. Best top!” Lucas sluit deze keer het kwartet met een bericht over de eerste elektrische vliegtuigjes. “Ik heb iets gevonden over vliegen met elektrische vliegtuigen. André Boschberg en Bertrand Piccard zijn daar mee bezig. Ik heb het gezien op goednieuwskrant.nl. Het is best moeilijk om vliegtuigen te ontwikkelen die niet op kerosine vliegen, maar die twee zijn er best al ver mee. Ze zijn er ook de eersten. En ze hebben gevlogen met een toestel die dezelfde spanwijdte heeft als een Boeing 777. Ik vind dat goed nieuws, er komt dan minder luchtvervuiling .Het is beter voor het milieu. Als er gestemd moet worden zijn Lucas en Luca het direct eens: het kampioenschap van Michel Mulder verdient het deze week te winnen. Bowie kiest voor zijn eigen schildpadnieuws en Harmen Ganesh houdt het op zijn eigen tennisbericht. Daarmee wordt de gouden medaille (en ook een beetje de bronzen) van twee Nederlandse schaatsers het beste nieuwsbericht van deze week. (interview: Anja Maas) Foto-onderschrift: Luca, Lucas, Bowie en Harmen Ganesh kiezen hun beste nieuws uit de wereld van het schaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.