Dit is ‘Ons Goede Nieuws’ van deze week

Badhoevedorp. Westerpost geeft opnieuw ruimte aan 8ste groepers. Deze keer staat “Goed Nieuws” centraal, iets wat in de media meestal niet de boventoon voert. De krant krijgt medewerking van de 8ste groepers van de Rietveldschool, die iedere week een kwartet samenstellen van goede, leuke of grappige nieuwsberichten. Samen bepalen zij dan welk item recht heeft op het predicaat: “Ons goede nieuws van de week”

 

Op dinsdag 20 november – in de eerste week  na de officiële intocht van niemand minder dan Sint-Nicolaas – hebben Jessica, Noa, Nick en Jesse al één gezamenlijk goed nieuwsbericht te pakken: Het Sinterklaasfeest nadert. “Dat is voor iedereen goed nieuws”. Maar voordat ze elk hun eigen goed nieuws-keuze naar voren brengen, stellen ze zich eerst even voor.

 

Jessica: “Ik heet Jessica Zwennis en ik ben 11 jaar. Ja, ik woon in Badhoevedorp, en daar heb ik altijd gewoond. Maar ik ben in het ziekenhuis in Amsterdam geboren. Ik heb een jonger broertje. Dat is Ralph. Hij is 8 jaar.”

 

Noa: “En ik ben Noa Zwart. Ik ben 12 jaar en ik ben net als Jessica in Amsterdam in het ziekenhuis geboren. En net als Jessica heb ik altijd in Badhoevedorp gewoond. Ik heb een zusje van 8 jaar. Ze heet Lila.”

 

Jesse, Nick, Jessica en Noa (v.l.n.r.) vinden de 100% DNA-match in de jacht op de moordenaar van Marianne Vaatstra deze week het beste nieuws.

Nick: “Ik ben Nick Rodenburg, ik ben 11 jaar en ik woon in Badhoevedorp. Ik ben in Amsterdam geboren en toen ik twee jaar was zijn we verhuisd naar Badhoevedorp. Ik ben in groep 7 op deze school gekomen. Daarvoor zat ik op een andere school. En ik heb een oudere zus. Dat is Xanne. Ze is 15 jaar.”

 

Jesse: Ik heet Jesse Zwart. Ja, net zo zoals Noa, maar we zijn geen familie. Ik ben 11 jaar en ik ben in Badhoevedorp geboren. En daar woon ik ook. Ik heb twee broertjes, dat zijn Tim (9) en Peré (6). En ook nog een klein zusje: Ilse. Ze is bijna 4 jaar.”

 

Jessica is de eerste, die een goed nieuws-bericht op tafel legt. “Het was best moeilijk. Ik kon eerst alleen maar slecht nieuws vinden. Maar het is toch gelukt. Ik heb gevonden op nu.nl dat mensen die werkloos zijn groente en fruit gaan telen voor mensen, die te weinig geld hebben om eten te kopen en daarom naar de voedselbank moeten. Dat is best een goed bericht, vind ik. Want de mensen die werkloos zijn en even geen werk kunnen vinden, zijn toch met iets bezig. En de mensen die naar de voedselbank moeten, krijgen daar dan verse groente en fruit. En dat is gezond.”

 

Dan is de beurt aan Noa en zij komt met hét nieuws van de week, de doorbraak in de zoektocht naar de moordenaar van Marianne Vaatstra. “Ik heb het gevonden in het Parool. Het stond groot op de voorpagina. En het is natuurlijk erg goed nieuws, dat ze nu eindelijk iemand hebben gevonden. Het is 13 jaar geleden gebeurd en al die tijd konden ze de dader niet vinden. Nu met DNA onderzoek ziet dat er wel naar uit. Ik vind het erg goed nieuws: voor de politie, omdat ze zo lang hebben moeten zoeken. En vooral voor de familie van Marianne. Ze kunnen nu eindelijk te weten komen wat er gebeurd is. Dat zullen ze ook willen, denk ik. Als je je kind zo verliest, dat is het zo’n beetje het ergste wat je kan overkomen. Dan wil je weten hoe het is gegaan.”

 

Nick zoekt het goede nieuws in de sportwereld. “Ik heb op nu.nl gezien dat David Beckham weg gaat bij de club in Amerika waar hij speelt. Dat is LA Galaxy. Waarom ik dat goed nieuws vind? Nou, ik ben voetbalfan. En hij is een erg goede speler, maar in Amerika wordt er niet zo goed gevoetbald. Dan zie ik hem liever bij een grote club in Europa: Real Madrid of zo. Dat is toch veel beter voor zo’n goede speler. Of ik zou willen dat hij bij Ajax kwam? Nou best wel, want ik ben wel Ajax-supporter. Maar dat zal wel te duur zijn.”

 

En dan mag Jesse het kwartet rondmaken. “Mijn  nieuws was vrijwel in alle rubrieken en ook in de krant. Maar ik heb het gehoord in het Jeugdjournaal: Prins Friso, die in coma ligt, heeft een paar tekenen van leven gegeven. Dat is goed nieuws voor de koninklijke familie en ook wel voor Nederland. Want Prins Friso is best een belangrijk persoon, dan wil je natuurlijk extra dat het weer goed met hem komt. Of dat gaat lukken, dat kan nog niemand zeggen. Maar je kunt het natuurlijk wel hopen.”

 

Dan volgt het moment van keuze: wat is deze week het allerbeste goed nieuwsbericht? Jessica en Noa stemmen op het nieuws over het succesvolle DNA-onderzoek in de zaak Vaatstra. En Nick sluit zich daar na enig nadenken bij aan. Jesse kiest voor het nieuws over de versproducten voor de voedselbank. Het resultaat is dus duidelijk: Succes in het zaak Vaatstra wint deze week.

 

(interview: Anja Maas)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.