Dit is ‘Ons Goede Nieuws’ van deze week

Badhoevedorp. Westerpost geeft opnieuw ruimte aan 8ste groepers. Deze keer staat “Goed Nieuws” centraal, iets wat in de media meestal niet de boventoon voert. De krant krijgt medewerking van de 8ste groepers van de Rietveldschool, die iedere week een kwartet samenstellen van goede, leuke of grappige nieuwsberichten. Samen bepalen zij dan welk item recht heeft op het predicaat: “Ons goede nieuws van de week”

 

Het goed nieuwskwartet is blij dat windsurfen een Olympische sport blijft.

De dinsdag voor de officiële aankomst van Sinterklaas – sowieso een goed nieuws bericht waar niemand om heen kan, is de gesprekstafel voor Lucas, Viggo, Tom en Merel. En dit goed nieuwskwartet stelt zich enthousiast voor..

 

Lucas: “Ik heet Lucas Stop. Ik ben 11 jaar en woon in Badhoevedorp. Nog niet zo lang, want we zijn een jaar geleden verhuisd. We woonden eerst in Hoofddorp. Ik heb drie zusjes: Isabella (9), Noa (7) en Bente (4).

 

Viggo: “Mijn naam is Viggo Cosé. Ik ben geboren in Amsterdam, daar stond het ziekenhuis. Maar verder heb ik altijd in Badhoevedorp gewoond. Ik ben 11 jaar.I k heb een oudere broer: Scato. Hij is 14 jaar. En dan nog twee zusjes: een tweeling.Ze heten Merlijn en Isis en ze zijn 9 jaar.

 

Tom: “Ik ben Tom Zandhuis en ik ben ook 11 jaar. Net zoals Viggo ben ik in het ziekenhuis in Amsterdam geboren., maar we wonen in Badhoevedorp. Ik heb een zus van 13 jaar, dat is Anna. En een broertje van 9 jaar: Michiel.

 

Merel is de enige dame deze week en zij sluit dit kennismakingsrondje: “Ik heet Merel Wiedenhof. Ik ben 12 jaar en geboren in Amsterdam. Daar heb ik gewoond tot ongeveer mijn 8ste. Toen zijn we verhuisd naar Badhoeverdorp. Ik heb een zusje van 16 jaar. Ze heet Tosca.”

 

Lucas legt als eerste zijn goede nieuws op tafel. “Ik heb hier een krantenbericht uit de Telegraaf. Edwin van Calker, dat is een bobsleeër, heeft een Olympische nominatie verdiend. Hij mag naar de winterspelen in Rusland. Dat vind ik goed nieuws voor Nederland, want dan doen we met sport in ieder geval mee. Hij heeft die nominatie verdiend in Lake Placid. Hij werd in een wedstrijd 6e en dat was voldoende. Of ik van bobsleeën houd? Ik doe het niet zelf, maar ik vind het wel spannend om naar te kijken.”

 

Dan volgt Viggo: “Ik heb iets gevonden op nu.nl. Saab – dat automerk is failliet – komt toch met een nieuwe auto. Die wordt dan gemaakt door NEVS- dat is National Electric Vehicle Sweden. Hij komt dus niet nu uit de Saab-fabriek, maar het ontwerp was er al voordat Saab failliet ging. Het is een elektro-cabrio. Waarom ik dat goed nieuws vind? Ik hou wel van auto’s. Mijn broer is erg van de auto’s en ik ga daar dan wel in mee. En het is nog een Saab- ontwerp, dus dan blijft Saab toch nog een beetje. Bovendien is het een elektrische auto, en dat is beter voor het milieu.”

 

Tom zoekt het net zoals Lucas in het sportnieuws: Windsurfen blijft toch een Olympische sport. En dat vind ik goed. Uiteindelijk heeft Dorian van Rijsselberghe in Londen goud gewonnen, dus kan hij dat in Brazilië ook nog eens proberen. Als hij dat wil tenminste, want hij was overgestapt op kitesurfen. En dat wordt nu geen Olympische sport. Dat is dan weer jammer voor Katja Roose. Zij is een Nederlandse kite surfster en zij mag nu niet naar de Olympische spelen. Dus voor de een is het goed nieuws, en voor de ander eigenlijk niet. Waar ik het heb gelezen? In het NRC-Handelsblad.”

 

Merel maakt het kwartet deze week rond. “Ik heb iets gevonden in de Volkskrant. Willem-Alexander en Maxima waren op bezoek in Istanbul. Dat is een enorm grote stad en daar hebben ze gefietst. Dat is in Istanbul, als je daar wil fietsen, best gevaarlijk. Er zijn geen fietspaden. En nu gaat Nederland de Turken helpen om in Istanbul ook fietspaden aan te leggen, want daar zijn wij best goed in . Dat wordt fietsen daar veel veiliger. Nederland heeft dat ook al in New York gedaan.”

 

 

Dan volgt de stemronde: welk nieuwsbericht  scoort deze week als beste? Tom stemt op de fietspaden voor Istanbul, Viggo op het windsurfnieuws. Lucas vindt de elektrische auto uit Zweden het beste nieuws en Merel kiest ook voor het windsurfen. Daarmee heeft het sportieve nieuws, dat er ook in 2016 in Brazilië Olympisch kan worden gesurft, gewonnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.