Dit is ‘Ons Goede Nieuws’ van deze week

Badhoevedorp. Westerpost geeft opnieuw ruimte aan 8ste groepers. Deze keer staat “Goed Nieuws” centraal, iets wat in de media meestal niet de boventoon voert. De krant krijgt daarbij medewerking van de 8ste groepers van de Rietveldschool, die samen een kwartet samenstellen van goede, leuke of grappige nieuwsberichten. Samen bepalen zij dan welk item recht heeft op het predicaat: “Ons goede nieuws van de week”

 

Wessel, Timo en Bowie vinden dat Juf Margien uit Eelde deze week heeft gezorgd voor het beste nieuwsbericht.

Deze week treedt er geen goed nieuwskwartet aan, maar een trio. “Een van ons is ziek geworden”, vertellen Wessel, Bowie en Timo. Dat betekent dat deze rubriek het dit keer dus met drie goed nieuwsonderwerpen moet doen en we er eentje voor een volgende ronde te goed houden. Het trio stelt zich eerst weer even voor.

 

Wessel: “ Ik ben Wessel de Rooij. Ik ben 11 jaar en ja, ik ben best wel een echte Badhoevedorper. Ik woon hier en ben er ook geboren. Broertjes of zusjes? Ik heb een oudere broer. Dat is Tim. Hij is 14 jaar.”

 

Bowie : Ik heet Bowie Nieraeth. Of ik genoemd ben naar David Bowie? Nee, dat geloof ik  niet. Ik ben ook 11 jaar en geboren in Amsterdam. Daar woonden we toen. Later zijn we verhuisd naar Badhoevedorp. Ik heb ook een oudere broer: Mickey. Die is 13 jaar.”

 

Timo: En ik ben Timo Bakker. Ik ben 10 jaar. Hoe het kan dat ik zo jong ben? Ik heb een klas overgeslagen. En ik ben een vroege leerling. Ik word al snel 11 jaar. Ik woon al mijn hele leven in Badhoevedorp, maar ik ben wel in het ziekenhuis in Amsterdam geboren. Nee, ik heb geen broertjes of zusjes, ik ben enig kind. “

 

Het eerste goede nieuws komt deze week van Wessel  “Ik heb hier een bericht waarin staat dat er een nieuwe planeet is ontdekt. Hij heeft een hele moeilijke naam: 55 Cancrie e. En hij bestaat vooral uit diamant. Hij is twee keer zo groot als de aarde en draait in 18 uur om zijn ster. Een jaar is daar dus heel snel voorbij. Waarom ik dat goed nieuws vind?  Dat is omdat er weer iets nieuws in het heelal is ontdekt. We denken dat we er best wat vanaf weten, maar er is zoveel wat er nog ontdekt moet worden. En als wetenschappers dan iets nieuws vinden of iets bijzonders, dan vind ik dat wel goed nieuws.”

 

Timo volgt. “Ik heb hier iets dat ik erg goed vind. Er is een juf, ze heet Margien Uffen en ze heeft een hele groep schoolkinderen gered, die in een schoolbus zaten. En ook de chauffeur. Het was in Eelde – en de chauffeur werd zomaar ineens ziek.  Die juf heeft er toen voor kunnen zorgen, dat er met de bus geen ongeluk is gebeurd. Ze kon ingrijpen, waardoor de bus kon stoppen. Anders zou die misschien in een greppel zijn gekomen. En er waren mensen die dat zagen, en die hebben toen kunnen helpen om iedereen eruit te halen. Het was erg goed van die juf. Met alle kinderen is het goed gekomen. Ook  met de chauffeur gaat het weer goed. Na een nacht in het ziekenhuis – het was geloof ik iets met zijn hart – mocht hij weer naar huis.”

 

En dan maakt Bowie deze nieuwtjesreeks vol: ”De Amerikanen gaan hun soldaten terugtrekken uit Afghanistan. Ze waren daar, omdat ze de mensen wilden trainen. En ook om te helpen in de strijd met de Taliban. Maar er zijn al heel veel Amerikanen  en ook soldaten uit andere landen in Afghanistan gestorven. Omdat het heel moeilijk is, de Taliban daar te bestrijden. Dit jaar zijn er al 50 buitenlandse militairen omgekomen! En nu is er besloten dat die Amerikaanse soldaten weer naar huis mogen. En dat vind ik goed nieuws. Dan kunnen ze daar niet meer worden doodgeschoten of opgeblazen.

 

Bij het bepalen welke van deze drie berichten het beste scoort, is er dit keer geen discussie. De drie leden van dit goed nieuwstrio zijn unaniem: Juf Margien Uffen , de heldin die de schoolbus tot stilstand wist te brengen, heeft gewonnen. Haar actie wordt dus uitgekozen als het beste nieuws van deze week.

 

(interview Anja Maas)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.