Dit is ‘Ons Goede Nieuws’ van deze week

Badhoevedorp. Westerpost geeft de komende maanden opnieuw ruimte aan 8ste groepers. Deze keer staat “Goed Nieuws” centraal, iets wat in de media meestal niet de boventoon voert. De krant krijgt daarbij medewerking van de 8ste groepers van de Rietveldschool, die samen een kwartet samenstellen van goede, leuke of grappige nieuwsberichten. Samen bepalen zij dan welk item recht heeft op het predicaat: “Ons goede nieuws van de week”

Het goed nieuws-kwartet van deze week met Joey, Tio, Nick en Thijs. En met als beste nieuws: gewonde militairen die zich inzetten voor het Revalidtiefonds

 

Op dinsdag 2 oktober treedt er een mannenkwartet aan, bestaande uit Joey, Tio, Nick en Thijs. Zij hebben alle vier goed nieuws opgespoord, maar voordat ze dat op tafel leggen, vertellen ze eerst iets over zichzelf.

 

Joey: “ Ik heet Joey Groeneveld en woon in Badhoevedorp. Ik ben 12 jaar en geboren in Amsterdam. Daar heb ik gewoond totdat ik ongeveer 6 was, denk ik. Toen zijn we verhuisd naar Badhoevedorp. Nee, ik heb geen broertjes of zusjes. Ik ben enig kind.

 

Tio: “En ik ben Tio Laurey en ik ben 11 jaar. Ik ben een echte Badhoevedorper, want ik ben hier ook geboren. En ja, ik heb een zus. Ze is 15 jaar en heet Fleur.”

 

Nick: Mijn naam is Nick Losekoot, ik ben ook in Amsterdam geboren en daar heb ik even gewoond. Nu wonen we al weer een tijd in Badhoevedorp. Ik heb een broertje van 10 jaar, hij heet Jazzi.”

 

Het kwartet wordt deze week volgemaakt door Thijs: ‘Ik ben Thijs de Wit en 12 jaar. Ja, ik ben ook geboren in Amsterdam. Niet omdat het ziekenhuis daar stond, maar daar woonden we toen. Nu wonen we hier in Badhoevedorp. Ik heb een zusje van t0 jaar. Ze heet Femke.”

 

Joey begint en laat een krantenknipsel zien: “Ik heb gelezen dat er militairen zijn, die een handicap hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een schotwond in hun been hebben gehad. En die hebben nu een prothese. Maar ze kunnen ook een andere handicap hebben. Die militairen hebben getraind om met hun prothese toch over de stormbaan te komen. Dat vind ik een hele knappe prestatie. Waarom ze dat doen? Ze doen mee aan Mud Masters. En dan gaan ze met die handicap de stormbaan over voor een goed doel. Dat goede doel is het Revalidatiefonds. (Die wedstrijd is op 6 oktober, a.m. En in het Haarlemmermeerse Bos)

 

Tio: “Ik heb ook iets uit de krant. Daarin stond dat Anna Enquist een boek heeft geschreven over voetbal. Waarom ik dat heb uitgekozen? Anna Enquist is een vrouw. En er  staat dat ze 67 jaar is. En dan schrijft ze een boek over voetbal. Dat vind ik best iets bijzonders. En wat het voor mij speciaal nieuws maakt, is dat mijn moeder haar werk goed kent. Ze heeft best veel van haar gelezen.”

 

Nick gaat verder met weer iets heel anders: “Ik heb dit gehoord, maar het stond ook op internet. Kelly Rijkeboer is weer terecht. Dat lijkt me erg goed nieuws, want ze was vermist. Ik vind het bijzonder, want ik ken haar broertje. En als je iemand kent die zoiets mee maakt, dan is het allemaal veel dichterbij. Kelly ging naar haar oma, maar kwam niet meer thuis. Toen was iedereen erg ongerust. En haar vader bleef maar zoeken. Maar toen liet ze weten, dat alles goed met haar was. En nu is ze niet meer vermist.

 

Thijs tenslotte zoekt het goede nieuws in de sport: Er zijn twee wielrenners: Ian Boswell en Joe Dombrowski en zij hebben een contract gekregen bij de Sky-ploeg. Dat is voor hen erg goed nieuws. Waarom ik het goed nieuws vind? Ik hou wel van wielrennen. Ik doe het zelf niet, ik zit op tennis. Maar ik volg het wielrennen wel. Ik kijk ook naar de Tour de France en zo. En ik heb ook de wereldkampioenschappen in Valkenburg gezien. Erg goed, van Marianne Vos, om te winnen. Dat zou een Nederlandse man ook eens moeten doen.

 

Dan wordt het tijd om vast te stellen welk goed nieuwsbericht deze week het beste scoort. Het nieuws van Nick krijgt één stem, dat van Joey liefst drie. Daarmee hebben de gewonde militairen die zich inzetten voor het Revalidatiefonds gewonnen.

 

(interview Anja Maas)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.