Dirk Kuyt Foundation steunt rolstoeltennistoernooi Badhoevedorp

BADHOEVEDORP – De 16e Wildenhorst Indoor Rolstoeltenniskampioenschappen, die afgelopen weekend werden georganiseerd, zijn andermaal een groot succes geworden. Niet alleen vanwege de vele bezoekers, de deelnemers uit alle windstreken (inclusief het buitenland!) maar ook vanwege het feit dat dit jaarlijkse officiële tennistoernooi een ware talentenvijver voor de top blijkt. Dit jaar werd het evenement bovendien ondersteund door o.a. de Dirk Kuyt Foundation!

Afgelopen weekend werd het herenenkelspel gewonnen door Ronald Vink. Bij de dames was het Dorrie Timmermans-van Hall die de finale won van de Belgische Els Verhoeven. “Maar het zijn uiteraard niet alleen de topspelers die keer op keer indruk maken,” zeggen Petra Storm en Cilia Weel, de twee organisatoren. “Het toernooi is ook een promotie voor de sport zelf. We hopen dat rolstoelers de sport ontdekken en uiteindelijk hun eerste balletje durven te slaan. Alle niveaus komen hier samen. Het is beslist een van de redenen dat de Dirk Kuyt Foundation onze organisatie steunt.”

Maar de toppers zien het toernooi ook als een goede start. Zo waren vorig jaar Diede de Groot en Ruben Spaargaren geselecteerd voor het ABN AMRO talentenprogramma en niemand minder dan de voormalig nummer één van de wereld, Esther Vergeer, begeleidt deze spelers nu op weg naar de hoogste posities op de wereldranglijst. Diede de Groot hoopt al deze zomer te kunnen schitteren op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Ruben heeft zich gericht op deelname aan de Spelen in Tokyo, in 2020.

Elk jaar doen er veel spelers en speelsters mee uit Haarlemmermeer. “Maar ook de lokale sponsoring koesteren we,” zo besluit het tweetal. “Zo werd de fysiotherapie verzorgd door de Badhoevedorpse fysiotherapeute Olivia Wilms. Natuurlijk zijn we al jaren blij met de facilitering van Sportcentrum de Wildenhorst. De Stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp en de Sterkliniek Dierenartsen Hillegom/Nieuw-Vennep kunnen we ook rekenen tot onze sponsors.”

In 2017 wordt het toernooi voor de zeventiende keer georganiseerd.