Diner voor Twee voor honderden gasten

Meervaart – zaterdag 6 september – 14.00 uur

Osdorp – Twee stellen uit Nederland brengen een vakantie door in een klein, chique hotel in Venetië. Het ene bemiddeld en intellectueel, het andere volks en loslippig. Inclusief de prominenten in de diverse rollen levert dat een vermakelijk ‘Diner voor Twee’ op. De Zonnebloem regio Groot Amsterdam heeft nog enkele kaarten!

Shirley Brandeis

“Gezelligheid staat voorop,” vertelt Tineke Teunen, voorzitter afdeling Westerpark/Binnenstad. Teunen doelt op álle activiteiten van de Zonnebloem; naast de matineevoorstelling van 6 september ook de museumuitjes, de bioscoop- en marktbezoekjes en de geheel aangepaste vakanties, om er enkele te noemen. Teunen: “Mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven laten genieten, dáár gaat het ons – mij en de circa 40.000 vrijwilligers in heel Nederland – om.” Niet iedereen met een fysieke beperking kan dat. Familie en vrienden hebben weinig of geen tijd, de financiën staan het niet toe of er zijn andere redenen. De Zonnebloem helpt, al 65 jaar lang. Inmiddels doen vandaag de dag zo’n 155.000 mensen een beroep op de vereniging. Wie wil kan de eerste zaterdag van september naar ‘Diner voor Twee’ met in de hoofdrollen onder andere Ron Brandsteder en Joke de Kruijff. Een ‘gastronomische’ musical, wederom geproduceerd door Ester Bronkhorst Events, vol komische verwikkelingen en met een spannende verhaallijn. “De Meervaart heeft de première,” zegt de Amsterdamse Teunen trots. De vrijdagmiddag ervoor mogen alle Zonnebloemvrijwilligers in Nederland naar de try-out komen. Zaterdag 6 september gaan de deuren van de grote, rode zaal dus open voor ‘gewoon publiek’, waarvan een groot deel Zonnebloemgasten. Teunen: “Dankzij de ruimte in deze zaal, die voor veel meer rolstoelers toegankelijk is dan normaal, kunnen we een deel van de tickets aanbieden aan bewoners van zorginstellingen én aan andere bewoners van Nieuw-West.”

De hoofdrolspelers van Diner voor Twee (foto eigendom Zonnebloem)

De hoofdrolspelers van Diner voor Twee (foto eigendom Zonnebloem)

Ruim 25.000 gasten zullen komende tijd van de voorstelling, die 84 keer gespeeld wordt in verschillende theaters in het land, kunnen genieten. Omdat het de laatste keer is dat de Zonnebloem de theatertournee organiseert, zijn de tickets voor Amsterdam extra laaggeprijsd: vijftien euro in plaats van vijfendertig. Teunen: “Jarenlang hebben onze gasten hiervan genoten. De Zonnebloem heeft echter besloten zich meer te gaan richten op het één op één contact van vrijwilliger en gast. We organiseren nog zoveel andere dingen als Zonnebloem, dát blijft.” En dus blijft ook de vraag naar vrijwilligers. Veertigduizend klinkt veel, maar meer zijn altijd welkom. Of je nu eenmalig wilt helpen tijdens een uitstapje of voor bepaalde of onbepaalde tijd een gast – zoals u merkt spreekt de Zonnebloem niet van cliënten maar van gasten – wilt bezoeken. Teunen: “Na een intakegesprek maken we heel secuur een match die aansluit bij de wensen van vrijwilliger én gast. Mensen worden daarna, tenzij ze graag anders willen, binnen hun eigen postcodegebied gekoppeld.”

Rode loper

Vijftig Zonnebloemvrijwilligers, waaronder ook verpleegkundigen, zorgen er zaterdagmiddag 6 september voor dat de bezoekers van de Meervaart een gezellige middag hebben. De rode loper ligt uit – het is ten slotte een première – en piccolo’s ontvangen de mensen met alle egards. Ook meegenieten van ‘Diner voor Twee’? U kunt uw reservering doorgeven aan Tineke Teunen via 06 18 13 50 28. Verkoop vindt plaats bij de speciale Zonnebloemkassa in de Meervaart voor aanvang van de voorstelling.

Meer weten over vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem in jouw buurt? Interesse in de activiteiten voor mensen met een fysieke beperking? Zie www.zonnebloem.nl (en facebook.com/dezonnebloem) of neem contact op via 076 564 54 54 /dienstencentrum@zonnebloem.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.