Diamanten bruiloft voor echtpaar Van der A-Neering.


Onno Hoes

kwam feliciteren

Badhoevedorp. Maandag 25 februari stond er in de agenda van burgemeester Onno Hoes een speciale afspraak: hij werd verwacht in Badhoevedorp, waar hij Petrus Johannes van der A en Petronella Maria Neering mocht feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Bij zo’n diamanten jubileum hoort een bloemetje. En dat was Haarlemmermeer’s eerste burger dan ook zeker niet vergeten.Burgemeester Onno Hoes kwam het diamanten bruidspaar feliciteren!


(foto: Peter Vreeswijk)

De bruid werd op 28 januari 1938 geboren in Amsterdam, de bruidegom is een geboren Haarlemmermeerder: hij kwam ter wereld in Badhoevedorp, op 13 juni 1937. Hun eerste ontmoeting? Dat was in Badhoevedorp, tijdens een cursus voor jongeren. Beiden waren kinderen uit grote gezinnen. En dat betekende dat er altijd wel wat te doen was: kaarten, sjoelen, voetballen, Zo was dat nu eenmaal in een tijd waarin de televisie en de computer nog geen hoofdrol vervulden.  Samen naar het strand, op de bromfiets, de plantenspeler ging mee….., veel leeftijdgenoten zullen dat herkennen.

Een snel rekensommetje laat zien dat er in 1959 werd getrouwd. Het nieuwe echtpaar woonde het eerste jaar van hun huwelijk in de “Ark” in Vijfhuizen. Daarna stond hun huis zes jaar in Amsterdam en vervolgens trokken ze de Ringvaart over om zich te vestigen in Badhoevedorp. En daar wonen ze nog steeds.  De bruidegom heeft  33 jaar als werkvoorbereider/calculator bij IBM gewerkt. Hij deed dat tot 1992, het jaar waarin hij werd gepensioneerd. De bruid  was huisvrouw en zorgde voor de kinderen. Ze kregen er vijf. Inmiddels zijn ze grootouders van elf kleinkinderen en over grootouders van negen achterkleinkinderen. Samen zingen ze al 35 jaar bij het kerkkoor en zijn ze enthousiaste bridgers: al 12 jaar zijn ze lid van een club.

Van harte gelukgewenst mijnheer en mevrouw van der A, ook namens Westerpost