Dialoogbijeenkomst voor A. Nouri Plein in Nieuw-west

Op woensdag 19 december vindt een speciale dialoogbijeenkomst voor de presentatie van het A. Nouri Plein plaats in het stadsdeelkantoor van Amsterdam Nieuw-West. Tijdens deze bijeenkomst worden de eerste plannen voor de transformatie van het huidige Nigel de Jong Plein naar het A. Nouri Plein gepresenteerd aan buurtbewoners en anderen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de vrienden van Abdelhak Nouri, die in de zomer van 2017 ernstige hersenschade opliep na een hartaanval.

Profvoetballer Nigel de Jong heeft laten weten dat hij graag zijn pleintje wil overhandigen aan Abdelhak Nouri. De vrienden van Nouri willen het plein extra aandacht geven en het gedachtegoed van Abdelhak in het nieuwe plein en de wijk laten terugkomen.

Verbinding van Geuzenveld

Het plein wordt gezien als start van verbinding met de wijk. De jongeren willen de verbinding met de wijk en de bewoners, alle Amsterdammers en alle andere bezoekers versterken. ‘’We willen graag van onze buurt en heel Nieuw-West een mooie plek maken waar iedereen welkom is en met plezier bij elkaar komt, met het A. Nouri Plein als hart van de wijk,’’ aldus de vrienden van Abdelhak Nouri.

Naast het presenteren van de plannen voor het plein is de organisatie tijdens de speciale avond ook op zoek naar ideeën en suggesties van buurtbewoners en geïnteresseerden om de verbinding in Geuzenveld te versterken.

De bijeenkomst vindt plaats op 19 december in het stadsdeelkantoor Nieuw-West (Tuinstadhuis), van 18:00 uur tot 21:00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via www.anouriplein.nl.