Deze week officieel afscheid van burgemeester Theo Weterings

Haarlemmermeer verder met Onno Hoes

Haarlemmermeer. De kogel is door de kerk, Haarlemmermeer heeft een nieuwe burgemeester. Het is Onno Hoes, die vanaf 28 november aantreedt als waarnemend eerste burger van onze gemeente. Donderdagavond 16 november werd dit nieuws door de gemeenteraad bekend gemaakt.

Hoes is lid van de VVD en is de opvolger van Theo Weterings, die per 28 november terugkeert naar zijn geboorteplaats Tilburg, om daar het burgemeesterschap te gaan vervullen. Verwacht wordt dat Onno Hoes zijn nieuwe functie circa anderhalf jaar zal vervullen. Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en als de nieuwe samenstelling van de raad bekend is, zal er een vertrouwenscommissie worden ingesteld. Die zal dan op zoek gaan naar een nieuwe burgemeester. Tegen de zomer van 2019 zal de nieuwe eerste burger zijn nieuwe baan dan gaan vervullen.

Onno Hoes is 56 jaar en was eerder – om precies te zijn van november 2010 tot juli 2015 – burgemeester van Maastricht. Hij moest zijn functie neerleggen nadat hij in opspraak was geraakt door een afspraak met een jonge man. Die ontmoeting, waarbij Hoes niet lovend sprak over de gemeenteraad van Maastricht, werd heimelijk opgenomen en op de tv uitgezonden. Het leidde tot de nodige commotie, die resulteerde in een voor Hoes voortijdig afscheid van Maastricht.