Dekmantel Festival kondigt 2018 editie aan met line-up

Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseert Dekmantel in Amsterdam en Amstelveen het internationaal vermaarde Dekmantel Festival. Dit jaar vind het festival plaats van 1 augustus tot 5 augustus, waarvan drie dagen in het Amsterdamse Bos en zal weer een groot liefhebberspubliek uit de omgeving van de twee steden alsmede een internationale bezoekersstroom trekken.

Het festival werd in de afgelopen jaren lyrisch ontvangen door de pers. Volgens het Parool “bieden weinig festivals voor elektronische muziek bieden zo veel vernieuwing én dancepioniers als Dekmantel”. De Volkskrant sprak over een “historisch Dekmantel” en NRC Handelsblad noteerde dat “Dekmantel Festival zich met deze vierde editie op de kaart heeft gezet als hét Europese muziekfestival in de breedste zin van het woord.”

Naast het gedeelte in het Amsterdamse Bos programmeert Dekmantel twintig concerten op de donderdag en woensdag die zullen plaats vinden op verschillende locaties rondom het IJ.

Muziekgebouw aan het IJ, EYE, Paradiso Noord, Shelter en Bimhuis zijn de locaties op deze twee dagen. De line-up bestaat dit jaar onder andere uit de Amerikaanse componist Terry Riley, de Duitse band Tangerine Dream, Reggae en dub artiest Jah Shaka, Bassist Thundercat, en een optreden van de Britse electronica formatie Orbital. Na een geslaagde editie in 2017, zal de organisatie weer drie dagen neerstrijken in het Amsterdamse Bos. Sinds 2016 is Dekmantel Festival het eerste grote festival in Nederland met volledig klimaat neutrale energievoorziening door het gebruik van 100% duurzame biobrandstof, en ook dit jaar is dit weer het geval.

Dekmantel organiseert in de maand voor het festival een bewonersbijeenkomst en rondleiding. Tijdens een rondleiding vertelt de organisatie graag over de organisatie achter het festival. Deelname kan geregeld worden via support@dekmantel.com Voor meer informatie over het programma, ticketverkoop en de camping op het festival, kijk dan op www.dekmantelfestival.com

Dekmantel Festival 2018, Amsterdam en Amstelveen, 01/02/03/04/05 augustus

Dekmantel Facebook: www.facebook.com/dkmntl

Dekmantel Twitter: @dkmntl

Dekmantel Instagram: @dkmntl

Voor meer informatie: Dekmantel Festival, Bert de Rooij, bert@dekmantel.com