DEKMANTEL FESTIVAL 2019 LINE-UP & MORE 🗓 🗺

from to
Amsterdam Nieuw-West Badhoevedorp Events Meest recent Uitgaan/uit eten
Amsterdam Map

 

WOAH. Binnen 1 dag (jawel?!) waren de weekenders uitverkocht in de pre-sale. Helaas, helaas horen we je denken. Na de aankondiging van de grootse geweldige line-up hadden we eerlijk gezegd ook niet anders verwacht.

Niet alleen is Dekmantel one-of-a-kind in het organiseren en geven van een festival maar ook onderscheid deze memorabele organisatie zich om zich in te zetten voor haar bezoekers. Door het allemaal net even ietsjes anders te doen. Zo is het niet een enorme speelplaats met te veel bezoekers en een te opvallende uitstraling. Nee, Dekmantel is volgens ons niet te veel in-your-face en maakt het daarom juist zo leuk. Op Dekmantel kan je gewoon onbeschaamd chillen, relaxen en dansen, maar het belangrijkste, echt genieten van de niet aller-daagse muziek. Ze trekken dan ook veel muziek liefhebbers die naar een evenement gaan speciaal voor de muziek en er worden allang niet meer alleen maar experimentele dj’s geboekt maar ook kun je hier terecht voor geweldige Jazz en fijne bandjes.

Nu moet je dat niet-te-veel-in-your-face niet opvatten als iets negatiefs want daarmee bedoelen we dat het een hele rustgevende uitstraling heeft. Dekmantel trekt ons als geen ander aan om haar inrichting en aankleding naast (het belangrijkste) de muziek natuurlijk. Ze creëren een soort hippe-zen-vibe met een vleugje rijkdom waar het oké is om op een uur op het gras te liggen (er is hier ook genoeg ruimte voor) en alleen even te luisteren naar de muziek maar ook waar het oké is om vooraan te staan bij jouw lieveling artist in de boiler room, en te dansen alsof er geen ochtend is. It’s all good.

Voorderest verklappen we niet te veel. Want dat moet je zelf maar mee maken en zien op de volgende editie, in de zomer.

Ja, ja we horen je denken ‘Maar die kaartjes zijn toch uitverkocht?!’

Niet getreurd volgens enige ‘roddels’ die zich in de ronde doen komen er nog wel day-tickets in de sale, alleen waneer precies is nog niet bekend gemaakt. Houd ons of de Dekmantel site, Instagram, Facebook, etc.. dus goed in de gaten en houd je oren open om nog op de valreep een day-ticket(s) voor dit geweldige festival te scoren, wat je (geloof ons) absoluut niet wilt missen. We hebben je gewaarschuwd!

We can’t wait for you Dekmantel!

Dekmantel Festival kondigt 2019 programma aan

Lees hieronder hun bericht voor data en verdere info (en leuke weetjes):

Dit jaar organiseert Dekmantel de zevende editie van het jaarlijkse en internationaal befaamde Dekmantel Festival in Amsterdam en Amstelveen. Het festival vindt plaats van 31 juli t/m 4 augustus, waarvan drie dagen in het Amsterdamse Bos . Het evenement zal, net zoals voorgaande jaren, weer een groot aantal muziekliefhebbers uit de omgeving van de twee steden trekken, alsmede een internationale bezoekersstroom.

Het festival werd in de afgelopen zes jaar vol lof ontvangen door zowel bezoekers als (inter)nationale pers. Zo belichtte De Volkskrant het feit dat de “de top van de muziekwereld aanwezig is, de sfeer goed is en er voor de festivalgangers wordt gezorgd”. Daarnaast gooide het evenement hoge ogen bij het NRC Handelsblad, dat waardering toonde voor “de verbintenis van het heden en het verleden, door middel van het opzoeken van de uitersten binnen de (elektronische) muziek”.

Het festival wordt ondersteund door culturele partners als het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Filmmuseum EYE en Paradiso. Dit jaar staan op het programma onder andere jazz-legende Pharoah Sanders, reggae en dub-artiesten Jah Wobble & Bill Laswell, disco DJ Motor City Drum Ensemble, zangeres Roisin Murphy, muzikanten van eigen bodem Arp Frique & Family, de Libanese muzikant Ahmed Fakroun en disco-soul act Leroy Burgess.

Daarnaast is Dekmantel Festival sinds 2016 het eerste grote festival in Nederland met volledig klimaatneutrale energievoorziening door het gebruik van 100% duurzame biobrandstof, en ook dit jaar is dit weer het geval. Daarnaast wordt al het festival afval gescheiden en zijn alle decorstukken duurzaam gebouwd.

Dekmantel organiseert in de maand voor het festival een bewonersbijeenkomst en rondleiding. Tijdens een rondleiding vertelt de organisatie graag over de organisatie achter het festival. Deelname kan geregeld worden via support@dekmantel.com

Voor meer informatie over het programma, ticketverkoop en de camping op het festival, kijk dan op:

www.dekmantelfestival.com

Dekmantel Facebook: www.facebook.com/dkmntl
Dekmantel Twitter: @dkmntl
Dekmantel Instagram: @dkmntl