De Waterwolf in top 3 ‘Leukste Restaurant’

Stemmen kan tot 13 maart

Anja Maas

Badhoevedorp. “We hadden het plan om van de Waterwolf hét ontmoetingspunt van Badhoevedorp te maken. Dat lijkt aardig te lukken”, zegt eigenaar Danny van Stiphout. “We zijn genomineerd in de verkiezing ‘Leukste Restaurant 2019’ en staan nu in de top 3. Iets om trots op te zijn, toch?”

De jonge ondernemer ging in het najaar van 2017 van start en maakte er nooit een geheim van dat hij in het hart van Badhoevedorp ‘blikvanger’ wilde zijn. “Moet lukken met zo’n mooi, centraal gelegen pand, waarvan je kunt zeggen: hier komt Badhoevedorp samen. Dit is de plek voor koffie, thee, een drankje, en waar je gezellig kunt eten. En alles uiteraard voor een gezellige prijs.”

Nu, ongeveer anderhalf jaar later, ziet het ernaar uit dat  Danny zijn plannen waar gaat maken. Wie door het centrum van Badhoevedorp loopt, fietst of rijdt, kan De Waterwolf op de hoek van de Sloterweg en de Zeemanlaan niet missen. Het restaurant, inmiddels voorzien van een groen terras, oogt aantrekkelijk. Een sfeervolle inrichting en leuke menukaart doen de rest. Dat vinden niet alleen Danny en zijn team, maar ook de gasten, want zij stemden De Waterwolf, in de race bij de verkiezing Leukste Restaurant 2019, inmiddels naar de top 3. “Top, dat we zo goed meedoen”, vindt Danny. “Ik was er echt door verrast, Overigens zijn we niet het enige Badhoevedorpse restaurant dat goed scoort. Collega Saskia van Later aan het Water doet ook mooi mee. Er zijn dus twee Badhoevedorpse restaurants met hoge nominaties en dat is voor ons dorp heel mooi. Maar het is een competitie en dan ga je voor het hoogste. Ja, natuurlijk hoop ik dat de Waterwolf gaat winnen.”

Hoe dat zou moeten lukken? “Heel simpel, ga naar de website van Leukste Restaurant 2019 en stem op ons. De eerste ronde – die eindigt op 13 maart – draait om wie het beste scoort in de gemeente, voor ons dus Haarlemmermeer. Eindig je daar met de beste papieren, dan ga je over naar de volgende ronde: leukste restaurant van de provincie. En wie daar wint, komt in de finaleronde voor het leukste restaurant van Nederland.  Dus hou je van de Waterwolf en wil je dat wij winnen? Even surfen en stemmen. Dan komt het vast goed!”

Stemmen? https://www.restaurantverkiezing.nl/waterwolf-brasserie-badhoevedorp