De vrijwilliger van het jaar is…

Nieuw-West – Ze doen het voor niets en met liefde: hun straat schoon vegen, activiteiten organiseren voor de buurt, buren te hulp schieten…  Enkele actieve bewoners van Nieuw-West werden door medebewoners voorgedragen voor de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2016’.  De jury vertelde vorige week woensdagavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het Tuinstadhuis wie er net bovenuit springt en dus een Boom van Verdienste  (plus oorkonde, bloemen en eeuwige roem) ontvangt.

Door: Shirley Brandeis

V.l.n.r.: Tamar Frankfurther, Achmed Baȃdoud, Sylvia van Eer en Gre van Limpt (Foto Jaap Wals Fotografie 2017©)

Zou het Tamar Frankfurther worden, die de familietraditie van haar vader en broer voortzet en toegewijd zich inzet voor haar woonplaats Sloten. Een dame dankzij wie (mede) natuurpark de Vrije Geer onbebouwd blijft; waardoor op de ooievaarspalen inmiddels zes jongen zijn geboren en uitgevlogen. Door wie er weer een bus door het dorp rijdt en waar de molen van Sloten op kan rekenen, en zo voort. Of werd de nominatie van Sylvia van Eer omgezet in ´goud´, vanwege haar activiteiten in Geuzenveld. “Sylvia houdt van iedereen en iedereen houdt van Sylvia” klonk het op haar aanmelding, waarbij een lange opsomming van haar verdiensten werd beschreven. Van de organisatie van de gezonde wijklunch en het tweewekelijks buurtdiner voor bewoners die het niet breed hebben of weinig sociale contacten, tot aan haar culinaire bijdragen aan de Natureluur en twee grote buurtfestivals, het Winterevenement en de Jaarmarkt. En weer en zo voort. Of zou de Osdorpse Gre van Limpt met de hoofdprijs ervan doorgaan, omdat zij voor iedereen klaar staat? Deze Florence Nightingale, zoals ze genoemd wordt door de 92-jarige heer Putto die haar aanmeldde bij het stadsdeel, brengt buren naar het ziekenhuis, schenkt koffie en helpt wie het nodig heeft.

Na tromgeroffel van de drummer van de band Mixed-Up onthulde vrijwilligersprijsjurylid Hans Staphorsius dat Sylvia van Eer (toepasselijke naam!) de vrijwilliger van het jaar 2016 is geworden. Op woensdag 22 maart, tijdens Nationale Boomfeestdag, zal zij aan de Laan van Verdienste, achter de ALO in het Sloterpark, een Boom van Verdienste geplant krijgen.