De vlag uit voor 60 jaar Van Beem IJzerwaren

“Ons diamantenjubileum. Dat verdient feest!”

Anja Maas

Badhoevedorp. “Zaterdag 11 november is de dag waarop we ons jubileum echt vieren. De feitelijke datum lag in augustus, maar dat was midden in de vakantietijd en dat wilden we niet. We zochten dus een andere dag en kwamen uit op de elfde van de elfde. Mooi toch?”

De vlag uit voor 60 jaar Van Beem IJzerwaren

Het is feest bij Van Beem IJzerwaren. Iedereen die deze week bij de winkel op de hoek van de Badhoevelaan en de Sloterweg binnenloopt, zal dat niet ontgaan. Het oer-Badhoevedorpse familiebedijf bestaat in 2017 precies 60 jaar, en dat wordt gevierd met leuke klantenacties. “En niet alleen op zaterdag de elfde”, vertelt Martin van  Beem. “We hebben een hele feestweek, die op maandag 6 november is begonnen: veel artikelen gaan weg tegen een zeer scherpe verjaardagsprijs. En iedere dag hebben we een loterij. Wie iets koopt krijgt een lootje en je prijs zie je meteen. Aanstaande zaterdag doen we er een schepje bovenop. Voor iedere klant staat de koffie klaar. Ja, niet alleen koffie, het is koffie mét. Verder hebben we demonstraties van Bosch elektronisch gereedschap. En koop je iets, dan bepaal je zelf je wat je betaalt Je mag met 5 dubbelstenen gooien en het aantal ogen is je korting. Die  kan oplopen tot maximaal 30%.”

 

Terugblik en toekomst

 

Vanzelfsprekend hoort bij dit mooie jubileum een terugblik. Martin van Beem: “Mijn vader is indertijd met deze zaak gestart. Op 17 augustus 1957 gingen voor het eerst de deuren open. Samen met mijn moeder, die ook een groot aandeel in de ontwikkeling heeft gehad, heeft hij Van Beem IJzerwaren op de kaart gezet. In Badhoevedorp, maar ook buiten de Ringvaart.  Bij de start lag het accent  op ijzerwaren, gereedschappen en verf. Maar de klant vond er ook schaatsen, allerlei huishoudelijke artikelen, tuinstoelen en -artikelen, wasmachines en zelfs kerstversiering. Je kon met recht praten over: een Winkel van Sinkel. Het bleek een uitstekende basis om uit te groeien tot de echte speciaalzaak die we vandaag zijn. We hebben een aantal productgroepen gesaneerd. IJzerwaren en gereedschappen zijn er nog steeds, we doen onze naam ‘Van Beem IJzerwaren’ ook in 2017 eer aan. Ben je op zoek naar kwaliteitsverf? Bij ons vind je een breed assortiment.  En wil je dan iets anders dan een standaardkleur, dan mixen  we met onze mengmachine precies wat je wilt. Verder kun je bij ons terecht voor allerlei zaken voor de tuin en op het gebied van elektriciteit. Even een sleutel kopiëren? Ook dat is geen probleem. En we zijn ook hét adres  voor allerhande klussen. Een probleempje met elektra of glas? Wil je iets in orde maken op het gebied van bad en sanitair? Ons team – ikzelf, mijn zoon Nick, twee vaste medewerkers en één assistent op zaterdag – we regelen het graag.”

Zelf kijkt hij terug op zo’n 41 jaar bij Van Beem IJzerwaren. “Ik begon indertijd met een aanloopperiode, maar op 1 januari 1980 werd ik ondernemer. En sinds 1 juni 1990 is het mijn eigen bedrijf. Overigens niet al te lang meer, want er staat een volgende generatie Van Beem klaar. Ik heb drie zoons en Nick, de oudste, ziet een loopbaan in deze branche helemaal zitten. Hij is zich nu aan het warmlopen en in de loop van volgend jaar zetten we de eerste stappen die nodig zijn om het bedrijf over te nemen. Daarmee blijft Van Beem het familiebedrijf waarvoor mijn ouders de basis hebben gelegd. En daar kan ik alleen maar blij mee zijn.”

 

Van Beem IJzerwaren, Badhoevelaan 119, 1171 DC Badhoevedorp. Tel 020-6593993