De sportschool met een personal touch

Cardio Fitness Amsterdam

Zaterdag 18 oktober opende, na maanden lange voorbereidingen, Cardio Fitness Amsterdam aan de Overschiestraat 17 de deuren. De lang gekoesterde wens van eigenaar  Louis Dollé was eindelijk uitgekomen. Het resultaat een schitterende sportschool met een oppervlak van maar liefst 1600m2 (!) gevuld met de beste fitness apparatuur die er te koop is.

De sportschool is gevestigd boven de Lidl op het Delflandplein in Slotervaart. Toen ik op weg was naar de ingang moest ik wel even zoeken, deze bleek namelijk aan de Overschiestraat 17 (aan de achterkant van de Lidl) te zijn. Als je naar binnen gaat kun je met de trap naar boven, maar je kunt ook gebruik van de aanwezige lift, ook prettig voor mensen die minder goed ter been zijn. Wat direct opvalt bij het binnen gaan van de sportschool op de eerste verdieping dat het er anders uitziet dan je van een sportschool gewend bent. Natuurlijk staat het vol met fitness apparatuur maar de aankleding is net even anders, het doet veel “gezelliger” aan dan in andere sportscholen. “Dat is ook de opzet van onze sportschool”, aldus Louis, “net even anders zijn dan andere sportscholen, hygiënisch, klantvriendelijk, professioneel, begeleiding en een prettige sfeer. Kortom een personal touch”.

Niet alleen de lage prijs moet een reden zijn om naar een sportschool te gaan ook de service en persoonlijke aandacht is enorm belangrijk. Bij ons krijg je persoonlijk advies om jezelf weg wijs te maken met de apparaten, zonder dat je hier direct meer voor moet betalen. Naast de prijs is eigenlijk de kwaliteit het belangrijkste. Om die reden is er gekozen voor fitness apparaten van het toonaangevende merk Matrix. Het beste wat er op dit gebied te kiezen valt. De apparaten zijn ook nog eens voorzien van een met de hand gemaakte afwerking van leder, zodat zij nog comfortabeler zijn en aangepast op het uiterlijk van de sportschool. Deze lederen afwerking in combinatie met de frivole  vloerbedekking geeft deze sportschool het karakter van een huiskamer, waar je direct een behaaglijk gevoel krijgt. Deze ervaring wordt nog versterkt doordat er rondom glas is met natuurlijke lichtinval. Je staat nooit met je neus naar een muur te sporten, je kunt altijd vrij naar buiten kijken.

Niet alleen de apparaten zijn van top kwaliteit. Ook de trainers zijn zorgvuldig geselecteerd. Trainers die al een naam hebben gemaakt in de fitness wereld, o.a. crossfit trainer Roggilio Durfort, en kickbox leraar Noay Apituly, om er maar twee te noemen, maken deel uit van het trainers team. In de groeples ruimte van 160 m2 met perfecte geluidsinstallatie kunt u onder andere lessen volgen in power yoga, spinning, power pump en dance fitness.

Echter waar Louis het meest trots op is is de functional training kooi (en enige in Europa). In deze kooi, gemaakt door de marktleider op dat gebied: Escape Fitness, kunnen 12 mensen tegelijk oefenen. Er zijn 12 verschillende oefeningen door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht. Buiten dat deze kooi erg functioneel is ziet het geheel er ook nog eens zeer indrukwekkend uit.

Mensen met een lichamelijke beperking zijn ook van harte welkom. Hiervoor zijn diverse voorzieningen getroffen, zoals de al eerder genoemde lift, maar ook een invaliden toilet en de mogelijkheid om met een rolstoel onder de douche te gaan. De training coach van de gemeente Amsterdam Nieuw West komt regelmatig trainen met mensen met een lichamelijke beperking. Maar ook de medewerkers van de sportschool zullen zich volledig inzetten om mensen die een lichamelijke beperking hebben de mogelijkheid te bieden, zo goed als mogelijk te kunnen trainen.

Vanaf € 18,50 per maand kunt u onbeperkt en op elk niveau trainen inclusief alle service, begeleiding en top kwaliteit! Tot 1 december hoeft bij aanmelden geen inschrijfgeld te betalen en sluit u een abonnement voor een half jaar af. Daarna is het abonnement per maand opzegbaar.

 

De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt ruim voor de deur parkeren en er is een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

We heten u van harte welkom op onze sportschool aan de Overschiestraat 17, 1062 HN Amsterdam. Telefoon : 020 760 11 88 of  06 513 62 888. Alle informatie kunt u vinden op www.cardiofitnessamsterdam.nl