de Speedlink Cup

Op de skibaan van Skicentrum Hoofddorp vond afgelopen zondag, 6 december, de Speedlink Cup plaats. Deze skiwedstrijd telt mee in het landelijke klassement. Van Skiteam Hoofddorp stonden 11 leden op het ere-podium!

 

De Speedlink Cup telde ruim 90 deelnemers uit heel Nederland, in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Er werd een slalom geskied over 3 manches, waarbij de beste twee tijden de eindstand bepaalde. Voor  Skiteam Hoofddorp waren er in totaal 11 podiumprijzen, waarvan zelfs vier keer de hoogste trede mocht worden beklommen. Roy Muilwijk behaalde de eerste plaats bij de aspiranten, Boris Hoogendoorn bij de scholieren en Lian Dapper en Dani Bakker bij de junioren.

 

Op foto staan alle podium-winnaars die lid zijn van Skiteam Hoofddorp.

Op foto staan alle podium-winnaars die lid zijn van Skiteam Hoofddorp.

Wedstrijdskiën is geen onbekend begrip voor veel Nederlanders. Velen hebben tijdens hun wintersportvakantie wel eens meegedaan aan een slalomwedstrijd of kennen het wedstrijdskiën van de World Cup wedstrijden of Olympische Spelen op TV. Wat niet iedereen weet , is dat er bijna wekelijks in Nederland een skiwedstrijd wordt georganiseerd door een van de 20 wedstrijd-skiteams in Nederland. In Hoofddorp wordt dit gedaan door Skiteam Hoofddorp op de skibaan in Sportpark Arnolduspark.

 

Ook in de komende maanden worden er in Hoofddorp diverse ski-evenementen georganiseerd. Op 10 januari staat de Wintersport-plezier-dag mét een reuzenslalom op de kalender en op 6 februari is er weer een Nationale Puntenwedstrijd voor het landelijke klassement.