De Siermarkt viert 5-jarig jubileum met groot prijzenfestijn

De Siermarkt op het Sierplein in Slotervaart viert 20 mei haar 5-jarig bestaan. De kleine kwaliteitsmarkt werd begin maart nog uitgeroepen tot Beste Markt van Nederland. Een extra reden voor de tientallen ondernemers van de Siermarkt om het eerste jubileum groot uit te pakken met een prijzenfestijn. Marktbezoekers kunnen onder meer een jaar gratis rijden in een nieuwe Renault Twingo winnen.

De Siermarkt begon bijna 5 jaar geleden als een unieke pilot. Waar de meeste Nederlandse markten standaard door de gemeente worden georganiseerd en overzien, wordt de Siermarkt succesvol gerund door de marktkooplui zelf. Het biedt veel meer ruimte om te ondernemen volgens Adriaan Kastelijn, voorzitter van de Stichting Siermarkt. “Je hebt meer verantwoordelijkheid met elkaar en dat maakt ons ook sterker. We regelen zelf de indeling van onze kramen en producten maar bijvoorbeeld ook budget voor reclamefolders en posters. Op die manier hebben we gespaard voor een groot aantal prachtige prijzen voor ons eerste jubileum. Want dat er wat te vieren valt is een feit.”

In haar korte bestaan heeft de Siermarkt al veel vaste klanten gekregen die wekelijks op woensdag tussen 8.30 en 16.30 uur op het plein zijn te vinden. Sinds 25 maart krijgt iedereen die meer dan 5 euro besteed een deelnamekaart. Door een originele slagzin voor de Siermarkt in te vullen, kunnen klanten deelnemen aan de prijsuitreiking op 20 mei. De hoofdprijs is een jaar gratis rijden in de nieuwe Renault Twingo. De hippe nieuwe stadsauto staat de komende woensdagen op het marktplein, versierd in een uniek Siermarkt exterieur, mede mogelijk gemaakt door Stern-dealer Arend Auto.

“Daarnaast hebben we nog meer prijzen en aanbiedingen in petto”, vertelt Kastelijn. “Onder andere een bakfiets en een elektrische fiets, die ook op de markt bewonderd kunnen worden. We willen het iedere woensdag feest maken en zoveel mogelijk klanten bedanken dat ze de Siermarkt binnen zo’n korte tijd omarmd hebben. Mede dankzij hun feedback en vertrouwen zijn we zover gekomen.”

De deelnamekaarten kunnen tot en met 7 mei ingeleverd worden bij een van de kramen op het Sierplein. De Siermarkt wordt iedere woensdag georganiseerd.

 

Kijkt u eens voor meer informatie ook eens op http://siermarkt.nl/ en http://bestemarktvannederland.nl/

 

Op 20 mei zullen de prijswinnaars bekend gemaakt worden die kans maken op:

1.Een jaar gratis rijden in een nieuwe Renault Twingo

2.Een bakfiets

3.Electrische fiets

4.En nog vele andere prijzen…