De Piekeraar winterse editie

Ook de Piekeraar heeft zich de afgelopen periode weer opgemaakt voor de winter. En daar komen als vanzelfsprekend de nodige en steeds weer terugkerende thema’s bij aan de orde.

Heb ik genoeg zout in huis voor als het gaat vriezen? Zijn de gemeente, Rijkswaterstaat en de overheid er klaar voor? Alle strooiwagens in onderhoud geweest? Al het zout in de daarvoor bestemde bakken? En heb ik een sneeuwschep? Die laatste vraag kan ik simpel beantwoorden: nee! Al jaren overweeg ik iedere keer als ik er langsloop om er een te kopen, meestal op een moment dat er absoluut geen sneeuw ligt. Maar dan denk ik, wat moet ik met zo’n sta in de weg, die ik waarschijnlijk, als het echt nodig is, niet snel kan vinden …

We hebben de goedheiligman en zijn pieten weer van harte welkom geheten in Badhoevedorp. Trouwens, in heel Nederland, want op een of andere manier weten zij zich binnen enkele dagen miraculeus over het land te verspreiden. Natuurlijk ook dit jaar weer de ziekmakende strijd tussen volwassen voor- en tegenstanders over de kleur van Piet. De kinderen bij de intocht maakt het hoogstwaarschijnlijk weinig uit, denk u niet? Maar allerlei ontwikkelingen zetten je toch wel aan het denken. Wat te denken van de oerwoudgeluiden op de voetbaltribune? Toch niet te verenigen met sport? Of onze ‘eigen’ Badhoevedorper Marco van Basten, die er zomaar ‘Zieg heil’ uitflapt? Misschien moeten we eerst wat vaker tot tien tellen voor we reageren?

Voor Badhoevedorp heeft de gemeente een nieuw Verkeersstructuurplan ontwikkeld. Een van de aspecten die me daaruit wat lichte zorgen baart is de Schipholweg. Dat wordt dé weg om in het dorp van A naar B te komen. Volgens de verkeersdeskundigen wordt er sinds de omlegging van A9, al veel meer gebruik gemaakt van de Schipholweg, waardoor het niet nodig is om extra toegangswegen te maken.  Maar hoe komt het dan dat ik in de afgelopen periode al meermalen, zowel in als buiten de spits, op de Schipholweg in de file heb gestaan? En is het normaal om er 25 minuten over te doen om alleen maar de snelweg op te rijden vanaf mijn huis in Badhoevedorp? Is het niet zo dat we met alle lasten die we hebben van de drie ons omringende snelwegen we ook de lusten mogen hebben om er makkelijk te kunnen komen? En wat vindt de bus ervan als hij op de Schipholweg vertraging oploopt op de gestrekte snelle lijn? Het verkeersplan moet nog worden vastgesteld maar is het wellicht handig als zich hier ook nog wat bewoners van het dorp tegenaan bemoeien?

En dan heb ik het nog niet eens gehad over Kerst en het vuurwerk. Milieubewust dit jaar? Alleen een kunstboom? Badhoevedorps vuurwerkverbod? Ik pieker nog wel even verder …