De Meervaart wordt bemand door nieuwe generatie

Kinderen zijn onze toekomst, dus De Meervaart biedt hen graag optimale kansen om zich te ontwikkelen. Dat doet het theater al jaren middels het aanbieden van onder andere theater- en danslessen, maar op zondag 27 januari aanstaande wordt de jeugd op een ludieke manier in het diepe gegooid. Dan wordt namelijk het gehele gebouw bemand door kinderen!

(bijgevoegde foto is gemaakt tijdens de inwerkmiddag)

Na een oproep van het theater reageerden ruim 150 enthousiaste kinderen die De Meervaart samen willen overnemen. Een nodige selectie volgde, waarna 22 kinderen tussen de 6 en 13 jaar oud een middag werden ingewerkt. Op de zondagmiddag van het Nationaal Theaterweekend vervullen deze kinderen alle functies die het personeel van het theater normaal gesproken uitvoert: van kaartverkoop en garderobe tot barwerkzaamheden en het geven van rondleidingen.

Nationaal Theaterweekend 2019
Tijdens Het Nationaal Theaterweekend van 25 t/m 27 januari bieden ruim 70 Nederlandse theaters voorstellingen aan voor slechts € 10,00. Een kaartje voor de familievoorstellingen op zondag de 27e  in De Meervaart kost zelfs maar € 5,00! Bovendien organiseren de theaters allerlei activiteiten, waaronder dit jaar de overname door kinderen in De Meervaart. Het Nationaal Theaterweekend biedt op die manier jong en oud een kans om kennis te maken met de veelzijdigheid van theater, en een extraatje voor de fervente theaterbezoeker.

Komt dat zien!
Voor enkele jeugdvoorstellingen op zondag 27 januari zijn nog kaarten beschikbaar, dus koop snel je kaartje online of doe dit op de dag zelf bij de nieuwe collega’s aan de kassa. Een laatste tip: bij de pannenkoekenstand valt er een leuke prijs te winnen!

Tekst & beeld: Ilana Tetenburg