De Meerse schittert met nieuw seizoen!

Komend seizoen heeft De Meerse meer dan 300 voorstellingen in de genres cabaret en kleinkunst, dans, kinder- en familievoorstellingen, theaterconcerten, musical en show, toneel, klassieke muziek, film en beeldende kunst. Een kleine greep uit het enorme gevarieerde aanbod: Plien en Bianca, Daniël Arends, Sanne Wallis de Vries, Patrick Laureij, Ruth Jacott, Rundfunk, Pieter Derks, Frank Boeijen, Rowwen Heze, Scapino Ballet, Herman Koch, Ellen ten Damme, Javier Guzman, Ton Kas, Martijn Koning, Micha Wertheim, Martijn Fischer (gaat de grootste Hazes-hits zingen), Nienke Plas, Fred van Leer, Alex Klaasen, Pierre Bokma en Kees Prins. Kortom het wordt weer genieten in De Meerse.

De Meerse komt graag met gedurfde covers op de seizoensbrochure. Dit seizoen hebben zij een zeer bijzondere foto van Kasper van Kooten op de cover geplaatst. De seizoensbrochure is gratis af te halen in Het Cultuurgebouw. De voorverkoop (minimaal drie voorstellingen) start op zaterdag 25 mei en de losse verkoop start op woensdag 29 mei.

Schouwburg De Meerse mag wederom spreken van een uitstekend seizoen. Naast de trouwe gasten weten steeds meer mensen hun weg naar het theater te vinden en beleven een compleet avondje uit. De magische grens van meer dan 100.000 bezoekers is inmiddels overschreden. Met een grootschalig klantonderzoek kwam de waardering van de gasten uit op maar liefst een 8,5. “Niet alleen de programmering maar de hele beleving van een avondje uit moet goed zijn” meldt Erik Jobben, directeur van De Meerse en Duycker. “Vanaf het moment dat je binnen komt, willen wij dat je je thuis voelt en écht een mooie avond hebt. Op een waarderingscijfer als een 8,5 zijn wij ontzettend trots en op het juiste spoor. Uiteraard blijven we verbeteren en aanscherpen. Komend seizoen gaan we onze website vernieuwen. De website is vaak de start van het plannen van een leuke avond of middag en daar kunnen we zeker nog sterk verbeteren”.

Bijzonder blijft dat, ondanks het feit dat de Grote Zaal van De Meerse op landelijk gebied als middelgroot te betitelen valt, vrijwel alle grote topartiesten hier ieder jaar opnieuw hun opwachting maken. De landelijke bekendheid groeit gestaag en steeds vaker vinden er premières en opnames voor televisie plaats. Niet alleen een fijn theater voor de inwoners van Haarlemmermeer en omstreken, maar dus ook voor artiesten.

Fotograaf: Ellen Middelkoop

Dankzij Het Oude Raadhuis heeft De Meerse een zeer goede naam als springplank voor nieuw talent en try-outs. Met een prachtig intiem zaaltje met 100 stoelen, weten artiesten hun publiek te vinden en andersom. Maar ook try-outs van de reeds gevestigde namen komen graag naar Het Oude Raadhuis om hun voorstelling uit te proberen. Komend seizoen komt Sara Kroos bijvoorbeeld met een try-out van haar nieuwe voorstelling. Later in het seizoen komt zij terug maar dan natuurlijk in de Grote Zaal.

Om een helpende hand te bieden in het grote aanbod heeft De Meerse de pakketten met series uitgebreid. Zo kan er dus een serie met voorstellingen gekocht worden, met uiteraard een leuke korting. Nieuw is bijvoorbeeld de ‘serie Kleine Zaal’. Vier voorstellingen mooi verdeeld over het gehele seizoen. De serie bevat voorstellingen in het genre toneel, musical en cabaret. Cabaretier Kasper van der Laan, die ooit begon in Het Oude Raadhuis, vind je ook terug in deze serie Kleine Zaal. “Het mooie aan het kopen van een serie is, is dat je wellicht ook eens iets ziet waar je anders niet zo snel voor zou kiezen en hopelijk aangenaam door verrast wordt” aldus Katja Brenninkmeijer, programmeur van De Meerse.

Alle informatie over het nieuwe seizoen is te vinden op: www.demeerse.nl