De mediaredactie van Zomer in Nieuw-West speelt buiten!

Deze zomer gaan verschillende jonge kinderen in het kader van Zomer in Nieuw-West op pad om verhalen te verzamelen over de zomer in Amsterdam. Zij zullen wekelijks worden begeleid in het schrijven van hun ervaringen tijdens deze warme zomermaanden. Benieuwd naar een stukje journalistiek door de ogen van jong Amsterdam? Deze week wilden de kinderen van de mediaclub van Zomer in Nieuw-West graag naar buiten, want het regende niet meer. Ze hebben aan jong en oud gevraagd wat voor spelletjes ze spelen en vroeger hebben gespeeld en waarom het belangrijk is om buiten te kunnen spelen.

De eerste mevrouw op het Osdorpplein vertelde dat ze vroeger voetballen heel leuk vond. Ze vond eigenlijk veel bal spellen leuk, zoals handbal en een spelletje waar je een bal tegen een stoeprand aan moet gooien. Ze speelde vroeger met alle kinderen uit de buurt, maar ze mocht nooit ver weg spelen. Ze vindt buitenspelen belangrijk, omdat het gezond is.

Daarna vroegen we het aan twee kinderen. Een was 6 en de andere was 8 jaar oud. Zij vinden fietsen, verstoppertje spelen, tikkertje en schommelen heel leuk. Ze spelen met hun zusje en andere vrienden en vaak is het in een speeltuin. Zij vinden het belangrijk, omdat het heel leuk is en kinderen moeten het ook leuk hebben.

Een oude meneer en mevrouw zaten ook op het Osdorpplein. Zij hadden hele andere spelletjes vroeger. Trefbal kennen we wel, maar pinkelen niet. Dat is een spelletje met een stuk hout op straat. Dan moet je het houtje van een put naar de andere put brengen. Wij vonden het wel een beetje gevaarlijk. Ook vond ze tollen leuk en touwtjespringen. Zij vinden buitenspelen heel belangrijk, maar vinden het jammer dat ze geen kinderen buiten zien. Er moeten dus meer kinderen buitenspelen.

Dat vinden wij ook! Loretta (36) vindt dat buitenspelen gezond is, omdat je frisse lucht buiten hebt en binnen niet. Als je binnen zit, dan mis je veel. De mediaclub vindt het ook belangrijk, want kinderen zijn druk en moeten bewegen. Je energie moet opraken en dan is buitenspelen de beste manier. Er moeten wel meer speeltuinen komen voor de grotere kinderen, want zij missen nu veel frisse lucht.

 

Godrich, Eva, Faisal en Lieke

 

Zomer in Nieuw-West

Zomer in Nieuw-West