De lievelingsplekken van de ‘Zomer in Nieuw-West mediaclub’

Mediaclub deel 1

Deze vakantie gaan verschillende jonge kinderen in het kader van ‘Zomer in Nieuw-West’ op pad om te zien, horen en beleven wat er deze zomer in Osdorp te doen is. Vorige week woensdag gingen Zaid, Soundous en Maisan naar het Osdorpplein om foto’s van elkaar te maken en iets te schrijven over hun lievelingsplek!

Even voorstellen..

Mijn naam is Zaid, ik ben tien jaar en ik kom uit Osdorp de Aker. Mijn hobby is voetballen. Ik speel bij Nieuw-West United. Ik ben bij de Mediaclub omdat ik later iets met YouTube wil doen en ik wil leren filmpjes maken en editen.

Ik ben Soundous, acht jaar en ik woon in Slotermeer. Ik wil later vlogger worden dus ik wil leren filmpjes maken en goede verhalen vertellen.

Maisan is mijn naam en ik ben tien jaar. Zelf kom ik net als Soundous uit Slotermeer. We zijn zelfs buurmeisjes. Ik ben hier omdat ik hou van foto’s maken en vloggen.

Lievelingsplek Intertoys

De Intertoys is een grote speelgoedwinkel op het Osdorpplein. Sommige winkels van Intertoys zijn gesloten, maar gelukkig is deze nog open. Je kan de winkel herkennen aan de gele kleur en het opvallende logo. “Als ik in de Intertoys ben, dan wil ik gewoon iets kopen. Het liefst Lego of Ninja Go en soms ook een PS4-spelletje. Ik ga er vaak met mijn ouders heen.”, vertelt Zaid.

Lievelingsplek de waterfontein

Iedereen kent de waterfonteintjes op het Osdorpplein. In het midden staat een grote en daarnaast twee kleine. “Ik vind het prachtig wanneer het water sprankelt, van boven naar beneden en terug”, zegt Maisan. Als het warm is in de zomer, kan het best druk worden want dan komen mensen lekker in het water spelen. Je ziet dan vooral kleine kinderen in hun zwemkledij spelen. Als je geluk hebt, is er ook een ijscoman.

Meer info over de mediaclub

De mediaclub is onderdeel van het project Zomer in Nieuw-West. Iedere woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur gaan we met een groep kinderen tussen 8 en 12 jaar op pad. De kinderen leren schrijven, interviewen, fotograferen en video’s maken en editen. De coaches zijn Vera Duivenvoorden, Warda El Kaddouri en Denise van de Frisse Blik. Meedoen met de mediaclub? Dat kan! Mail naar info@dw-rs.nl. Meer info: www.facebook.com/zomerinnieuwwest.nl.