De leuke westkust van Nederland

Binnen- en buiten het zomerseizoen heeft de westkust van Nederland enorm veel te bieden. Van wandelen door de duinen en ronddwalen langs de vele kleine poelen aan het strand, op zoek naar interessante zeediertjes, tot ontspannen in een van de leuke beachclubs of eropuit gaan met jouw trouwe viervoeter. Of zoek jij liever de golven op en ga je beach kiten, kitesurfen of andere strandactiviteiten doen?

Bijzondere plekjes aan zee opzoeken

Natuurlijk kennen de meesten van ons de populaire badplaatsen van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het levendige Scheveningen met een casino, game center en de mooie pier. Hou je van zonnen, zwemmen en watersport? Dan is het hier goed vertoeven. Het Sea Life center en het Kurhaus zijn kenmerkende gebouwen in deze bekende badplaats. Ook Zandvoort en het bruisende Bloemendaal hebben veel te bieden. In Bloemendaal-strand worden in de zomer veel leuke evenementen georganiseerd en je kunt hier altijd terecht voor een hapje en een drankje in een leuke beach club. Hou je van mooie stranden die wat rustiger zijn? Dan is het strand van bijvoorbeeld Wijk aan Zee een perfecte keuze.

Met de kinderen naar het strand

Kinderen van elke leeftijd vinden een trip naar het strand fascinerend. Neem een emmer en een netje (en eventueel een vergrootglas) mee en ga op zoek naar krabben onder rotsen, bekijk op het strand aangespoelde kwallen en ren door de branding in je regenlaarzen. Neem een tas mee en ga samen met de kinderen op zoek naar rommel op het strand en ruim het samen op. Wie het eerst een volle tas heeft wint! Zo kun je ook zonder budget een perfecte tijd hebben samen, die ook nog eens leerzaam is. Maak samen een vlieger of bouw een zandkasteel! Heb je een hond? Dan zijn er veel stranden aan de westkust waar je met jouw viervoeter rond mag wandelen buiten het hoogseizoen. Verzekeringen, abonnementen en energie vergelijken en de goedkoopste varianten kiezen, en met een budget werken maken leuke uitstapjes betaalbaar.

Low budget uitstapjes

Leuke low budget uitstapjes in het westen van het land? Die zijn er absoluut! Natuurlijk doe je al veel om jouw maandelijkse kosten omlaag te brengen. Van het energie vergelijken tot het ieder jaar weer opnieuw kiezen voor een voordelige zorgverzekeraar. Als je kinderen hebt kan het een uitdaging zijn om samen goedkoop of zelfs gratis iets leuks te doen. Bekijk de website van de lokale VVV of de lokale evenementenkalender om te ontdekken wat er te doen is op een bepaalde datum. Plaatsen als het gezellige centrum van Zaandam bieden een bijzondere omgeving voor kinderen om samen te ontdekken en leuke foto’s te maken! Een dagje uit in eigen land rond de westkust biedt een veelvoud aan leuke en voordelige opties.