De laatste Woonnieuwtjes

Gepassioneerde kookfanaten ontwikkelen vaatwasprogramma

Waar passie regeert, is geen ruimte voor beperkingen. Dit geldt ook voor de keuken. Kookliefhebbers creëren in hun enthousiasme soms een flinke chaos waarbij potten, pannen en schalen zo vuil worden dat ze een extra krachtige schoonmaakbeurt nodig hebben. Vaak precies op het moment dat je met vrienden of je gezin aan tafel wilt om te genieten van de heerlijke gerechten die je zojuist met veel inspanning hebt bereid. Gepassioneerde koks kennen deze situatie maar al te goed. Wanneer je als fabrikant  in je team ontwikkelaars fervente kookfanaten hebt, dan maak je daar gebruik van bij het ontwikkelen van een nieuw vaatwasprogramma voor de extra vuile vaat. Het programma dat hieruit ontstaan is ingedroogde en aangekoekte resten van braadvlees, saus, deeg of stoofschotels met extra druk en hitte voor een ultraschoon en glanzend resultaat.

 

De vloer als basis
De vloer vormt de basis van het interieur, een andere vloer is direct van invloed op de uitstraling en de sfeer van de ruimte. Elke vloersoort heeft zo z’n eigen charme en kenmerken. Het natuurlijke uiterlijk van de houten vloer straalt sfeer en warmte uit, met name de robuuste doorleefde vloerdelen zijn enorm populair. Een aantal houtsoorten is ook – mits goed gelegd en afgewerkt – geschikt om in de badkamer te leggen. Voor veel mensen gaat er nog steeds niets boven een oerdegelijke parketvloer. Gemaakt van speciaal geselecteerd kwaliteitshout vormt een parketvloer in vrijwel elke woning een natuurlijk sieraad om generaties lang op te lopen. Parket is de verzamelnaam voor allerlei soorten vloeren die zijn gefabriceerd van hardhout, massief of, als lamelparket, opgebouwd uit diverse lagen. Laminaat is, mede doordat de vloer eenvoudig zelf te leggen is en weinig onderhoud vraagt een populaire vloersoort.  Bovendien kan men kiezen uit een breed assortiment dessins. Omdat de natuurlijke uitstraling ongekend populair is, hebben leveranciers laminaatvloeren voorzien van V-groeven en reliëf. Kurk is een ideaal natuurlijk materiaal voor een prachtige harde en toch verende vloerbedekking. Dankzij de vele voordelen kan kurkparket werkelijk overal in het huis worden gelegd. Zelfs in natte ruimtes zoals de keuken, badkamer of toilet, mits de vloer goed is afgelakt. Kurkvloeren zijn leverbaar in honderden moderne tinten en dessins. Maar als uw keus daar niet bij zit, kunt u met behulp van stijlvolle sjablonen uw eigen kurkvloer creëren.

 

Wellness binnen handbereik
Een opkomende trend is het samenvoegen van de badkamer met de slaapkamer. Het samenvoegen van deze vertrekken is niet zo vreemd; het zijn de ruimtes bij uitstek om je even terug te trekken en op te laden. Leveranciers van bad- en slaapkamermeubelen hebben deze trend doorgevoerd in het aanbod bad- en slaapkamermeubels, waardoor er geen concessies hoeven worden gedaan op het gebied van sfeer en stijl. Het samenvoegen van de slaapkamer en badkamer levert in de meeste gevallen ook extra ruimte op. Ruimte die zich prima leent voor bijvoorbeeld het plaatsen van een stoom-, infrarood- of saunacabine. Een dergelijke cabine gecombineerd met een weldadige regendouche en een bad om heerlijk in weg te zakken enerzijds en een comfortabel bed en misschien een chaise lounge anderzijds, maken van de gecombineerde bad- en slaapkamer een oase van rust, ontspanning en wellness.

 

De keuken als verlengstuk van de woonkamer
Dankzij de open en semi-open keukens is deze ruimte veel meer dan alleen de plek waar het eten gekookt wordt. Wie kent het niet, de feestjes waar mensen gezellig leunend tegen het aanrecht met elkaar staan te praten? Of de goede gesprekken tijdens het bereiden van een maaltijd? De keukens van nu zijn een verlengstuk van de woonkamer geworden. Sterker nog, in veel gevallen is de keuken het hart van de woning. Keukenfabrikanten hebben deze ontwikkeling snel opgepakt. Strak, modern, minimalistisch of juist nostalgisch, landelijk of klassiek? Wat uw woonkamerstijl ook is, het kan zonder moeite doorgetrokken worden naar de keuken, dankzij de vele mogelijkheden die de fabrikanten u bieden. Functionaliteit en design gaan hierbij hand in hand. Afzuigkappen voorkomen dat er vervelende kookluchtjes door de woning trekken en zijn tevens dankzij het fraaie uiterlijk stijlvolle blikvangers. Fornuizen voorzien van de nieuwste technieken ogen strak en stilistisch of robuust en nostalgisch. Afwasmachines draaien fluisterstil hun programma en keukenkastjes en lades – greeploos of juist voorzien van opvallende grepen – sluiten dankzij slimme dempsystemen geruisloos.

 

Het eerste lichtgewicht FSC-keukenblad van Nederland
Fabrikanten en leveranciers krijgen meer en meer te maken met kritische consumenten op het gebied van duurzaamheid. Om aan de eisen van de consument tegemoet te komen, worden er regelmatig nieuwe producten gelanceerd die aan de duurzame wensen voldoen. Ook op het gebied van keukenbladen staan de ontwikkelingen niet stil. Nieuw zijn de bladen vervaardigd uit hdf (high density fiber board), dit materiaal heeft een hogere dichtheid dan mdf. Daardoor is in vergelijking met ander dragermateriaal zoals multiplex en spaanplaat minder volume nodig voor de productie, wat minder CO2-uitstoot oplevert. Omdat het gepatenteerde materiaal lichter is dan andere dragers, is de montage van het blad ook gemakkelijker – en dat past weer goed binnen het arbobeleid! Deze nieuwe bladen dragen het FSC-keurmerk, wat de garantie geeft dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen. Het plaatmateriaal is bovendien volledig biologisch afbreekbaar en 100% recyclebaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.