De geschiedenis van Halfweg en omstreken

Uniek herdenkingsboek 

Op 1 januari 2019 houdt de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude (met o.a. de dorpen Halfweg en Spaarndam) op te bestaan en is de samenvoeging met de gemeente Haarlemmermeer een feit. Maar de rijke geschiedenis van deze gemeente en omstreken mag niet verloren gaan. Daarom is historicus Frank van de Poll samen met Historisch Halfweg, de Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de Historische Werkgroep Spaardam een herdenkingsboek aan het samenstellen: ‘Haarlemmerliede en Spaarnwoude – Van veenwildernis tot wonen in het groen’, ISBN 978-90-825893-2-0.

Van de Poll belicht onder meer hoe het gebied in de middeleeuwen in cultuur is gebracht, hoe woest het water was, hoe kwetsbaar de dijken, hoe belangrijk de sluisjes in Halfweg waren, hoe snel de trekschuit ging, hoe het gebied bestuurlijk in elkaar zat en wat voor mensen er woonden.
Het rijk geïllustreerde herdenkingsboek (ca. 200 blz.) is zeer geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het poldergebied aan de westkant van Amsterdam.
Het boek komt uit op 11 december 2018, het kost € 25,00 en u kunt het nu al bestellen via www.historischhalfweg.nl.