De Dolfijn Synchroonzwemmen Nederlands Kampioen

Amsterdam. Zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseerde de Amsterdamse zwemvereniging De Dolfijn de Nederlandse jeugd kampioenschappen Synchroonzwemmen (Synchrobeat) in het Sloterparkbad.

De Dolfijn is bij de categorie AGE I (leeftijd 10 t/m 12 jaar) Nederlands  kampioen geworden in de categorie ploegen. Vera K, Meltem, Frida, Thyra, Alyssa, Vera L en  Eva zwommen de muziekuitvoering zo goed dat ze van de tweede plek na de voorronde opschoven naar de eerste, gouden plaats op het podium! Ook hun coach Iris Pardieck kon het niet geloven en ook bij haar vloeiden tranen van trots en geluk. De prestatie is des te meer bijzonder omdat deze ploeg bestaat uit Amsterdamse meisjes, maar ook een aantal uit de omgeving Utrecht/Nieuwegein die in Vianen trainen. Alleen op zaterdag traint de ploeg compleet.

In de categorie duetten deden de AGE I zwemsters het ook heel goed: Frida & Vera K legden met hun duet beslag op brons, op de voet gevolgd door het jonge duet van Thyra en Meltem op de vierde plaats. Daarnaast wist Vera K het brons te halen op het onderdeel figuren (voorronde).

Ook de AGE II (leeftijd 13 t/m 15 jaar) zwemsters behaalden hele mooie resultaten: Marloes mocht 3x naar het podium komen: op het onderdeel figuren (voorronde) werd zij kampioen van Nederland. Met haar solo en met het duet (met duetpartner Noortje van ZPCH) werd \zilver gepakt. Het scheelde maar een haartje of de AGE II ploeg van de Dolfijn bestaande uit Nisrine, Isis G, Marloes, Amanda, Marleen, Eline, Maddy, Iris had ook op het podium gestaan; met een verschil van slechts 0,072 punten werden zij vierde.

Het duet van Marleen, Amanda en Eline legde beslag op de zesde plaats. Het duet van Catarina, Amber en Isis G had goed gepresteerd in de voorronde (figuren) maar wist helaas de finale net niet te bereiken.

Ook de AGE II ploeg is samengesteld uit meisjes die in Amsterdam en Vianen trainen.

 

De Dolfijn kijkt terug op een fantastisch weekend waarin zij in samenwerking met de KNZB, het Sloterparkbad en vele vrijwilligers een mooi toernooi heeft mogen organiseren!