“de Brug der Zuchten” in Zwanenburg, de Olm

Biljartvereniging ’t KAB

Biljartvereniging ’t KAB

Vrijdag 21 maart a.s.  barst de strijd los tussen  2 burgervaders  en hun wethouders en worden vriendschappen even aan de zijlijn geparkeerd, tot het moment dat bekend wordt wie de fraaie trofee “de Brug der Zuchten” mee mag nemen naar het gemeentehuis. We hebben het hier niet over een politiek debat of hardloopwedstrijd, maar om de jaarlijks terugkerende  strijd op het groene biljartlaken in cultureel centrum de Olm in Zwanenburg.

Het is inmiddels een lange traditie van biljartvereniging ’t KAB (’t kan altijd beter) om aan het eind van het jaar 2 burgemeesters en 4 wethouders van twee gemeenten uit te nodigen voor deelname aan dit toernooi.

Voorzitter Piet van Schaik: “Alle voorgaande edities  slaagden wij er niet in om beide burgemeesters gelijktijdig te laten deelnemen aan deze wedstrijd, omdat hun agenda  dat telkens niet toeliet. Dit jaar hebben beiden de uitnodiging aangenomen en kunnen we spreken van een unicum in de biljarthistorie van biljartclub ’t KAB en daar zijn wij trots op”.

Het team van de gemeente Haarlemmermeer bestaat dit jaar uit burgemeester Theo Weterings en wethouders Jeroen Nobel en Adam Azakalai, terwijl de gemeente Haarlemmerliede/Spaarnwoude wordt vertegenwoordigd door burgemeester Pieter  Heiliegers en wethouders Ger Markus en Bob Graal.

“de Brug der Zuchten” is een door velen ongetwijfeld al lang vergeten bijnaam van de verbinding over de Ringvaart tussen Halfweg en Zwanenburg en ontleent zijn naam aan het eeuwige  gezucht, gezeur  en gekreun uit een ver verleden over de verdeling van kosten van onderhoud en reparatie tussen de gemeenten. De meningsverschillen over dit stukje financiën zijn vanzelfsprekend al jaren geleden uitgesproken en bijgelegd en er worden straks alleen nog diepe zuchten geslaakt als er een biljartstoot gemist wordt, die eigenlijk niet te missen was, want ook bij deze sport staan de beste stuurlui aan de wal.

Wetenswaardig om te vermelden is het bestaan van een zeer natuurgetrouw op schaal  nagemaakte replica van deze brug van ca. 50 cm. Deze miniatuur is gemaakt door een Zwanenburger en staat al heel wat jaartjes  te pronken in het gemeentehuis van Haarlemmerliede.

Volgende week plaatsen wij het verslag van dit treffen en zullen wij bekend maken in welk gemeentehuis de trofee staat te pronken en wat de individuele prestaties waren van  burgemeesters en wethouders. Biljartvereniging ’t KAB /cultureel centrum de Olm Olmenlaan 141, 1161 JV Zwanenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.