De Brettenwandeling

Café restaurant Bret zoekt de samenwerking met Landschap Noord-Holland en de NS. Samen hebben zij een nieuwe NS wandeling uitgezet door de Bretten, het groene hart van Amsterdam-West. Deze lente nemen ervaren wildplukkers je mee het bos in, en kan je de oogst van de wandeling opeten bij Bret.

Er is er een nieuwe NS-wandeling uitgezet van Halfweg naar Sloterdijk, dwars door het bijzondere Landschapspark De Bretten. De wandeling is bedacht en uitgezet door café restaurant Bret en Stichting Landschap Noord-Holland, met financiële ondersteuning van de Gemeente Amsterdam.

De wandeling voert vanaf station Halfweg door een verrassend en afwisselend landschap: over dijken, door het bos, langs plassen, rietvelden en zelfs over de gesloopte fundamenten van gebouwen uit de Amsterdamse binnenstad. Tijdens de wandeling waan je je soms ver van het stadse drukke leven, dan weer loop je langs de eerste spoorlijn van Nederland of ontdek je dat er ook in een natuurgebied dichtbij de grote stad veel bewoners zijn: vogels, vossen, Schotse hooglanders en nog veel meer valt te spotten in de stadsrandnatuur die door Landschap Noord-Holland beheerd wordt.

De Brettenwandeling is goed aangegeven middels bordjes en stickers en een beschrijving die gedownload kan worden op de website van de NS (http://www.eropuit.nl/uitje/wandelen/AanbevolenDeBrettenNSwandeling10kmnieuw/id/1000015;jsessionid=D8E6F36B9021D3815A26698670D2B775.su025v298-4) De twee uur durende struintocht, die ook voor kinderen vanaf 10 jaar goed te doen is, eindigt bij restaurant Bret. De naam Bret verwijst, niet geheel toevallig, naar het natuurgebied en de herberg De Bretten die hier ooit stond.

Aanvullend op de nieuwe NS wandeling worden er in de Bretten ook wildplukwandelingen georganiseerd. Onder begeleiding van professionele natuurkenners plukken deelnemers een maaltijd bij elkaar in De Bretten. De oogst wordt vervolgens in Bret verwerkt in een klein gerechtje. De prijs is 30,- voor een volwassene, 10,- voor een kind (inclusief het eten en drinken bij Bret). De eerste wildplukwandelingen zijn op 24 april en 7 mei van 14.00 – 17.00. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@wildplukwandelingen.nl. Kijk op www.wildplukwandelingen.nl voor meer informatie.

www.bret.bar
www.landschapnoordholland.nl