“Dat verdient een feestje. Heel simpel.”

Eerste lustrum voor Profile Albert van der Kolk

Door: Anja Maas

Badhoevedorp. “Nee hoor, we blijven in Badhoevedorp. Laat ik daar maar mee beginnen. Onze winkel in Hoofddorp is een tweede vestiging. Profile Albert van der Kolk blijft op de Akerdijk gewoon op de gevel staan.”

Albert van der Kolk reageert hiermee op vragen die hij de afgelopen periode kreeg: Je gaat openen in Hoofddorp? Ga je uit Badhoevedorp weg?. “Dat is absoluut niet waar. We hebben veel klanten in Hoofddorp. En die wilden we het wat makkelijker maken  door ook in Hoofddorp aanwezig te zijn. Het was een mooie kans om een zaak aan de Hoofdvaart over te nemen en zoiets laat je dan niet lopen. Maar Badhoevedorp kan gerust zijn. We blijven hier gewoon zitten!”

albert van der kolkJarig

Voor Albert van der Kolk en zijn team staat de maand maart in het teken van een feestje, want hun winkel viert z’n vijfde verjaardag. “Op 1 maart 2011 nam ik deze zaak over van Jaap Evers. Ik had hier toen al 17 jaar gewerkt, dus ik was voor de klanten geen onbekende. Mijn eerste lustrum als eigenaar is een mooie mijlpaal. Die gaan we dan ook vieren met acties die de hele maand maart gelden. Voorbeelden? Bandenmontage, normaal 89,50, kost in maart maar 49,50 euro. En dat is dan inclusief de binnen- en buitenband + montage! Een voorjaarsservicebeurt? In maart  22,50 euro. En er is zeker nog meer. Kijk op onze website en in de media. Of, beter nog, loop even binnen. Alle kans op leuk zaken doen!.”

 

Samen met zijn team kijkt hij terug op een mooie eerste vijf jaar. “Een eigen zaak is altijd een uitdaging. Ik heb er geen spijt van. We zijn een echte specialist. Ouderwets in de positieve zin van het woord. Een winkel met een dorps karakter, waar je gewoon even binnenloopt. Of je nu komt voor een fietsbel, een tweedehands fiets of iets splinternieuws, service en kwaliteit staan altijd voorop. En zeker voor zoiets onmisbaars als een fiets – wie heeft ‘m in Nederland niet? – is een adres waar je ook terecht kan voor onderhoud onmisbaar. Ik zeg daarom: we verkopen geen fietsen, we verkopen fietsplezier. Natuurlijk doe ik dat niet alleen. In Hoofddorp hebben we  Bas en Matthieu, hier in Badhoevedorp ben ik zelf, samen met Fabrizio, Martijn, onze stagiaire Dani en niet te vergeten mijn vrouw Brenda. Samen kunnen we er volop voor gaan!”

Pechpas

Een goede fiets, maar ook dat ietsje meer. Albert van der Kolk zei het al, het is zijn belangrijkste pijler. “Dat vind je terug bij de Pechpas, die we onlangs hebben geïntroduceerd. Ideaal bij pech onderweg. Lekke band? Met de Pechpas geen punt. Je belt ons even en wij komen naar je toe. Gratis. We nemen je fiets mee voor reparatie, zorgen, als dat nodig is voor een leenfiets, en je kunt door. Heel praktisch voor bijvoorbeeld scholieren. Hoeveel kinderen fietsen dagelijks langs de Hoofdvaart naar Hoofddorp?  Wat moeten ze, als er iets gebeurt waardoor ze niet verder kunnen? Ik zeg dan heel simpel: profiteren van de Pechpas: alles opgelost!”

Profile Albert van der Kolk, Akerdijk 287, 1171 RC Badhoevedorp, Open di, wo, do, vrij: 9.00-18.00 uur, za: 9.00-17.00 uur. Tel. 020-6592191. Internet: www.profilealbertvanderkolk.nl.