Dans inspiratie met Dancepiration

O, o, wat is de danscompetitie dit jaar spannend. Maar liefst drie teams van dansschool Ponne doen mee  voor de hoogste plekken in de categorie Masters Adults. Inmiddels is de competitie drie wedstrijden oud  en werden er twee gewonnen  door Ponne-team Infinity en afgelopen weekend de belangrijke Dutch Open door Ponne-team Dancepiration. Heeft Ponne met deze resultaten de buit dan al binnen ? Nee zeker niet. Juist doordat verschillende Ponne teams hebben gewonnen kunnen de teams uit andere hoeken van Nederland hen nog goed volgen. 

En met vier wedstrijden te gaan is er dus nog niets over de einduitslag te zeggen. Dat de Dutch Open op bepaalde onderdelen een Ponne feestje dat was wel zeker, want naast Dancepiration werd ook Dancesplash kampioen bij de Dutch Open voor Kids. Dit team eindigde op het EK van 2017 op de 2de plaats en kijkt al weer reikhalzend uit naar  de volgende internationale wedstrijden om zich opnieuw met de Wereldtop te meten.

De Dutch Open soms ook wel grappend de ‘’Duits Open’’ genoemd is een zeer Internationale wedstrijd. Ruim 40% van de deelnemende dansers komt uit Duitsland maar er zijn ook veel deelnemers uit Engeland, België, Zuid Afrika, Litouwen, Denemarken en  Italië. In dit internationale veld behaalde de Ponne dansers veel goede resultaten. In de  small groups klasse Legacy (2de), Impressive (5de), Beat Girls (5de) en in de Formationklasse Rockinvasion (5de) en   Innovation (6de).

Maar ook in de duo klasse waren er geweldige resultaten, Renee van Wees en Jamey Smoolenaars waren met hun 2de plek het meest succesvolle Ponne duo en ook Kate en Kayleigh (4de) en Sylvano en Demi (6de) mochten trots zijn op hun resultaten net als solo danseres Lisa v/d Berg (2de) en Alexandra Marie Vardinova (Allie) (3de).

Kortom een weekend waar de Ponne dansers inspiratie van krijgen.