Dames gezocht

Zwanenburg: Op de 1e etage in cultureel centrum de Olm is een prachtige biljartzaal met 3  biljarttafels in een ruimte met airconditioning. Één van de biljartclubs in de Olm draagt de naam ’t KAB (’t Kan Altijd Beter). Van maandag t/m vrijdag kan deze club met zijn ca. 43 leden beschikken over deze speelruimte en het gaat er daar net iets anders aan toe dan bij andere clubs, want niet iedereen kan zo maar lid worden. Er zijn speciale regels, je leeftijd moet hoger zijn dan 50, je mag niet meer actief werkzaam zijn in het arbeidsproces en daarnaast moet je in de gemeente Haarlemmermeer of Halfweg woonachtig zijn. Het jongste lid is 57 jaar en het oudste maar liefst 97.

Wij biljarten overdag op tijdstippen waar anderen moeten werken en spelen dan ook op maandag tot en met vrijdag in de  ochtend van  9.30 tot 12.00 een competitie tussen de clubleden onderling en daar gaat het er zeer serieus aan toe en hoor je grotendeels gefluister, om de concentratie van de spelers niet te verbreken. Daarna is het vrij biljarten van 13.30 tot 16.30  uur en is er meer gelegenheid om gezellig met elkaar te praten en zal niemand zich druk maken als er zo nu en dan iemand zijn stem verheft of een goede mop vertelt. Volgend jaar viert onze club het 40-jarige jubileum en staan er diverse activiteiten op stapel. Zo wordt er o.a. achter de schermen aan gewerkt om beide burgemeesters tegen elkaar uit te laten komen. Elk jaar spelen bestuursambtenaren een toernooi in de Olm, maar tot op heden was het niet gelukt om beide burgervaders gelijktijdig aan het groene laken te laten verschijnen. De gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede/Spaarnwoude hebben inmiddels toegezegd dat er in de agenda’s alles aan wordt gedaan om deze wedstrijd in ons jubileumjaar 2014 te laten doorgaan, een unicum dus in onze historie!”

De 3 professionele biljarttafels zijn continu verwarmd m.b.v. een thermostaatsysteem en dat heeft  als gevolg dat de ballen met zeer geringe weerstand over het laken rollen en er daardoor zeer rustig kan worden afgestoten. Er is trouwens nog plaats voor nieuwe leden en het zou erg leuk zijn om een paar dames als nieuw lid te mogen verwelkomen. Het is vooral een club met een sociaal karakter, maar naast het stukje gezelligheid wordt er ook fanatiek gebiljart. Zo wordt er elke maandag van 13.00 tot 14.30 uur biljartles gegeven aan een groep van 11 leden om hun persoonlijke vaardigheden te verbeteren. ‘t KAB komt met meerdere teams uit in de competitie van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, KNBB. De uitwedstrijden worden nooit ver van Zwanenburg gespeeld en vinden plaats in o.a. Hillegom, Lisse, Noordwijk, etc. Het wachten is nu nog op aanmelding van nieuwe leden, dus heren, maar ook dames…………..waar wacht u op?

Bel de secretaris 0204974062 of kom ’s morgens gewoon even langs om de sfeer te proeven.

Co van Duijkeren, clublid

[codepeople-post-map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.