Dagbesteding Schuilhoeve enorm blij met TV-toestel

Stichting VBVB sluit actie voor zorgcentra af

Anja Maas

Badhoevedorp. “We zijn blij dat we met dit mooie apparaat deze actieronde kunnen afsluiten. En de afdeling Dagbesteding van de Schuilhoeve is dat duidelijk ook. De kamer met de sfeer van vroeger die ze, dankzij onze donatie, voor degenen die van de dagbesteding gebruik maken hebben ingericht, is hiermee helemaal klaar.”

Hans Schellingerhout en Patrick Jansen, samen met Saskia en Sandra, bij de nieuwe tv voor de Dagbesteding in de Schuilhoeve.

Hans Schellingerhout, voorzitter van de Stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp, kortweg de stichting VBVB, zorgde op 22 januari in de Schuilhoeve voor een speciaal moment. Hij overhandigde aan Sandra en Saskia, die samen met Joke zorgen het dagbestedingsproject begeleiden, een TV-toestel. Hiermee sloot de stichting VBVB het project om iets te doen voor bewoners en vrijwilligers van zorgcentra Meerwende en Schuilhoeve officieel af. Het jaarlijkse stratengolftoernooi dat VBVB in Badhoevedorp organiseert, vindt plaats om met de opbrengst clubs en goede doelen in Badhoevedorp en zeer directe omgeving te steunen. Diverse instellingen waren in de afgelopen periode uitgekozen om van dit sportieve spektakel te profiteren en daarbij hoorden ook de beide Badhoevedorpse zorgcentra. In de Meerwende vervulde VBVB al eerder speciale wensen, onder andere met een middagje entertainment – groot succes – voor de vrijwilligers en een Quickviewer voor de bewoners. Voor de Schuilhoeve werd er, ten behoeve van de Dagbesteding, een reminiscentiekamer ingericht. “Een herinneringskamer die past bij de sfeer van de jeugd van de ouderen. En daarbij mag een tv-toestel zeker niet ontbreken.  Hans Schellingerhout kwam dat samen met VBVB-secretaris Patrick Jansen, afgelopen maandagmorgen brengen. Tot grote vreugde van alle betrokkenen! Met deze aanvulling is de reminiscentiekamer nu compleet. ”En dat”, aldus Hans Schellingerhout, “zal niet alleen degenen die van de dagbesteding gebruik een goed gevoel geven. Ook wij zijn blij dat we met de opbrengst van ons golftoernooi-gewoon-op-straat zoveel mensen een plezier hebben kunnen doen.”