Dag van de Vrede gevierd met concertreeks

Samen met alle Amsterdammers viert het Nederlands Blazers Ensemble de Internationale Dag van de Vrede. Van 20 t/m 23 september zijn er concerten met en door buurtbewoners in de vier cultuurhuizen van Amsterdam: Podium Mozaïek, Tolhuistuin, De Meervaart en Bijlmer Parktheater.

Het Nederlands Blazers Ensemble maakt tijdens de optredens de verbinding met muzikale helden uit de buurt. Samen muziek maken werkt aanstekelijk en verbindend, of je nou bezoeker bent of op het podium staat.

Waarom een concertreeks?
Vrijdag 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. De dag is in 1981 ingesteld door de VN om ‘het ideaal van vrede tussen alle landen en volken te gedenken en versterken’. Op deze dag streeft de VN onder meer naar bewustwording en een wereldwijd staakt-het-vuren.

Mirjam Terpstra, adjunct directeur van De Meervaart, vertelt wat de aanleiding is geweest voor de reeks muzikale ontmoetingen: “Het Nederlands Blazers Ensemble is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen. Als Amsterdamse Cultuurhuizen brengen we nieuwe, grootstedelijke verhalen naar het podium. Daarmee spreken we zowel het bestaande theaterpubliek als nieuwe Nederlanders aan. Amsterdam is in rap tempo aan het veranderen. Dat heeft positieve kanten, maar kan ook voor frictie en onbegrip zorgen. Met muziek communiceer je van hart tot hart. Je gaat op een andere manier de dialoog aan. Door de Dag van de Vrede te vieren met een avondvullend concert, dragen we uit dat vreedzaam samenleven geen utopie is, maar zelfs verrijkend”.

Gratis voor buurtbewoners
Buurtbewoners woonachtig in postcodegebieden 1065, 1066, 1068 en 1069 krijgen gratis toegang tot het concert in De Meervaart op zaterdag 22 september (max. twee tickets per adres). Deze vrijkaarten zijn op vertoon van adres verkrijgbaar bij de kassa van De Meervaart. Reguliere kaarten voor het optreden in De Meervaart kosten € 13,50.

Speeldata

Donderdag 20 september 20:30 uur Podium Mozaïek

Vrijdag 21 september 20:15 uur Bijlmer Parktheater

Zaterdag 22 september 20:30 uur De Meervaart

Zondag 23 september 16:00 uur Tolhuistuin