D66 wil Steve Jobs School naar Nieuw-West halen

De D66-fractie in Nieuw-West wil dat de Steve Jobs School van Maurice de Hond naar dit westelijke stadsdeel van Amsterdam komt. Daarmee haakt de fractie in op het pleidooi van wethouder Lodewijk Asscher van Onderwijs om dit innovatieve schoolconcept bij voorkeur onder te brengen in een ‘gebied in opkomst’.

Opiniepeiler Maurice de Hond presenteerde eind maart zijn plannen voor een speciale school in Amsterdam waar kinderen op innovatieve wijze les krijgen via elektronische middelen zoals de iPad. “D66 is aangenaam verrast door deze onderwijsvernieuwing in opkomst en ziet in de zogenoemde Steve Jobs School een kans voor Nieuw-West om zich als stadsdeel op educatief gebied te profileren”, aldus D66-deelraadslid Ellen van Slagmaat.

In de deelraad stelde Van Slagmaat vragen over de Steve Jobs School aan stadsdeelwethouder Ronald Mauer van Onderwijs. Ook die toonde zich nieuwsgierig. Mauer heeft zijn belangstelling voor dit concept inmiddels telefonisch kenbaar gemaakt aan Asscher.

Op de vraag van D66-raadslid Van Slagmaat of het Dagelijks Bestuur zich gaat inzetten om de Steve Jobs School naar Nieuw-West te halen, antwoordde partijgenoot Mauer: “Ik ga me hier serieus voor inzetten als dit inderdaad een aantrekkelijk concept blijkt te zijn. Sowieso zijn we in Nieuw-West met meerdere nieuwe onderwijsconcepten bezig, zoals school in de wijk en brede scholen.”

Meer weten? Lees www.d66nieuwwest.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.