D66 test uitgaansleven Haarlemmermeer met jongeren

Jongeren zien kansen voor beter uitgaansleven Haarlemmermeer

Zaterdag 8 maart heeft D66 met een groep jongeren het uitgaansleven “getest” in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Het doel van de avond was om in gesprek te gaan met jongeren over wat er beter kan en moet met het stappen in Haarlemmermeer. “D66 vindt het belangrijk om van jongeren te horen hoe zij het uitgaansleven ervaren en wat er nog beter kan” aldus Joost Koomen, kandidaat raadslid voor D66.

d66 test uitgaanslevenHet blijkt dat jongeren enthousiast zijn over wat er is. Zoals plein 14, Duycker in Hoofddorp of Friends en de Bulls in Nieuw-Vennep. Ook de Hoofdvaartkerk wordt genoemd als een mooie locatie, maar er zou meer keuze mogen zijn en zie zien het graag wat drukker. Ook zou het eigenlijk bij elkaar moeten zitten op een gezellig pleintje. Jongeren zien kansen voor een beter uitgaansleven in Haarlemmermeer. Ook ouders zien hun kinderen liever dichtbij uitgaan en niet naar Amsterdam, Noordwijk of Haarlem.

“Er zouden meer kroegjes moeten komen op een gezellig plein” en “meer restaurantjes bij elkaar, dat brengt vanzelf meer leven en mensen die dan blijven hangen” een ander ziet graag “de Challenge weer nieuw leven ingeblazen”. Jongeren weten dat de overheid niet zomaar over nieuwe restaurants of kroegen gaat. Maar een gezellig plein inrichten zou toch wel moeten kunnen volgens hen. Ook denken zij dat ondernemers juist nu een succes zouden kunnen halen als ze een nieuwe leuke kroeg starten. De OV-verbindingen zijn voor jongeren, die niet direct in Hoofddorp of Nieuw-Vennep wonen maar in de kernen daaromheen, vaak een probleem. Er gaat geen nachtbus vanuit Lissebroek of Vijfhuizen.

Het was een gezellige en geslaagde avond. Onze jongeren gaan nu vaak nog vertier zoeken buiten Haarlemmemeer, maar zouden graag zien dat er meer mogelijkheden komen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. De bioscoop en horeca er omheen in Hoofddorp is een belangrijke toevoeging geweest, maar het uitgaansleven in Haarlemmermeer kan nog wel een impuls gebruiken. D66 neemt jongeren serieus en daagt ondernemers uit om op de oproep van de jongeren in te gaan. Ondernemers moeten het zelf doen, maar D66 wil goede plannen ieder geval graag mogelijk maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.