Cursus voor ouderen bij de fysiotherapeut

We willen allemaal lekker oud worden in ons eigen huis. Juist voor mensen op leeftijd is het goed om zonder angst te blijven bewegen. Fysiotherapiepraktijk A.H. Gerhardhuis start op maandag 17 september een cursus ‘Valpreventie’, speciaal voor 65-plussers in Nieuw-West.

 

Fysiotherapeute Francis Braakman oefent met een cursist.

De cursus is breed opgezet. Er is niet alleen aandacht voor bewegen, maar ook voor voeding, houding, fitheid, vallen en omgaan met rollator of andere hulpmiddelen. Gedurende acht weken komt de groep twee keer per week bij elkaar. Op maandagmiddag wordt in de oefenzaal van fysiotherapiepraktijk A.H. Gerhardhuis een uur gewerkt aan conditie. Er staan apparaten die om bepaalde bewegingen vragen. Een fysiotherapeut en een ergotherapeut begeleiden de oefeningen en geven tips.

Op de andere cursusdag (welke precies hangt af van de activiteit) gaat de groep erop uit. Bijvoorbeeld naar het park, het zwembad of in de grote binnentuin. Een diëtiste komt een keer voedingsadvies geven, de deelnemers kunnen een yogales voor ouderen volgen en wie wil, kan oefenen met rollator.

De cursus (twee bijeenkomsten per week) start op maandag 17 september en duurt acht weken, tot en met maandag 5 november. De kosten worden vergoed via de aanvullende verzekering. Voor aanmelding of vragen over de cursus en de vergoeding kunt u bellen met Annemarie van fysiotherapiepraktijk A.H. Gerhardhuis, Slotermeerlaan 1B, 020-6117503. Mailen kan ook: info@fysiotherapieahg.nl