Couturier Paul Schulten verruilt Amsterdam voor Badhoevedorp

Mode van topklasse voortaan binnen de Ringvaart 

Anja Maas 

Badhoevedorp. “Nee, van een officiële opening is het nog niet gekomen. We zijn nog volop bezig met de inrichting van ons nieuwe pand. Maar klanten zijn hier zeker welkom. Haute couture, Ready to Wear en – ook heel belangrijk bij ons – Corporate Fashion is al operationeel.”

Paul Schulten toont vol trots zijn nieuwe pand waar hij, zoals hij zelf zegt, voor de drie disciplines van zijn bedrijf een perfect onderkomen heeft gevonden. “Het was voor mij tijd afscheid te nemen van Amsterdam. Ik heb 14 jaar in de PC Hooftstraat gezeten, en daarna nog eens 4 jaar in de Honthorststraat. Allemaal mooie locaties, maar wel steeds moeilijker bereikbaar. Over de parkeerproblematiek hoef ik niemand iets te vertellen, en je wilt, zeker in deze branche, dat je klanten zonder problemen met de auto kunnen komen. Hier aan de Badhoevelaan 111 is dat allemaal geen punt, zelfs direct voor onze deur!” Hij vond zijn nieuwe locatie volstrekt toevallig. “Ik was me al wel aan het oriënteren en toen ik hier een keert stond te tanken, zag ik het bord TE HUUR.  Dat zou wat kunnen zijn, dacht ik meteen. En inderdaad, toen ik het kwam bekijken was het liefde op het eerste gezicht. Prima bereikbaar, ook voor mijn klanten uit de stad en ’t Gooi.  Bovendien ligt Schiphol-Oost zowat om de hoek. Klanten voor haute couture reizen soms met eigen vliegtuig en landen dan op Schiphol-Oost. Dan zijn ze sneller in de Badhoevelaan dan in Amsterdam-Zuid. En wat het pand zelf betreft: het is toegankelijk en biedt ruimte voor alles wat  ik nodig heb: een winkel, een kantoor, een groot atelier en mogelijkheden voor opslag. Dus zie je voortaan de gestileerde P uit mijn logo voor nummer 111 aan de Badhoevelaan.”

Haute couture en ready to wear, Paul Schulten toonde op 3 september  in het Okura in Amsterdam zijn nieuwste collectie

Paul Schulten behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Hij is met zijn bedrijf een naam die staat voor exclusiviteit en kwaliteit. Zijn loopbaan begint in 1984, als hij, na een brede vooropleiding in de mode – in 1984 bij Hardie’s start in Den Haag. Daarna werkt hij onder andere voor Van Gils, Interface Fashion en Claudia Sträter. In 1995 stapt hij de wereld van de haute couture binnen als  assistent-ontwerper bij Edgar Vos. “Een fantastisch creatieve man”. In 2000, als  Edgar Vos zich terugtrekt,  neemt hij het bedrijf  over. Hij  gaat verder onder zijn eigen naam: Paul Schulten Haute Couture.  Vijf jaar later start hij een tweede  bedrijf: Suited Corporate Fashion bv, waarin hij het ontwerpen en maken van een business modelijn heeft ondergebracht. Bedrijfskleding met uitstraling, die hij onder andere maakt voor Dutchbird, Dela, Martinair en het Okura Hotel.

Gewoon binnenlopen

Paul Schulten maakt met zijn keuze voor het pand aan de Badhoevelaan ook duidelijk dat hij als couturier toegankelijk wil zijn. “In de Honthorststaat moest je aanbellen. We hebben hier een winkel, met een etalage. Je kunt gewoon binnenlopen. Dat maak het veel laagdrempeliger. Haute Couture  gaat op afspraak, maar klanten voor  mijn Ready to

Wear-collectie, die daarvan is afgeleid, kunnen gewoon langs komen. Ik heb een uitgebreide serie maten, van 38 tot 48/50. Die hangt hier gewoon aan het rek. In verschillende genres: klassiek, sportief, business of voor een bijzondere gelegenheid. Gewoon alles. Je kunt bij mij voor een outfit slagen voor onder de 1.000 euro. Mijn doelgroep is het midden – en hogere segment van de markt. En als ik het zo bekijk, moet dat goed passen bij Badhoevedorp.”

Op 3 september toonde Paul Schulten zijn nieuwe collectie Haute Couture en Ready to Wear in het Okura Hotel in Amsterdam. Op het ogenblik is er uitverkoop van de huidige collectie.

Klanten kunnen ook terecht op de webshop: www.paulschulten.nl