Coop overhandigt cheque € 35.200,- aan Woord en Daad

Coop reikte afgelopen woensdag een cheque van € 35.200,- uit aan stichting Woord en Daad. Klanten van de supermarkt konden afgelopen jaar acht weken lang hun statiegeld doneren aan de stichting. Coop verdubbelde het eindbedrag. Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede. De opbrengst van de statiegeldactie wordt besteed aan onderwijsprojecten in Latijns- en Midden-Amerika.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,3 miljoen euro opgehaald.

coopCorjan Rink, Fondsenwerving Particulieren stichting Woord en Daad: “Woord en Daad is onder de indruk van dit geweldige bedrag. Bijzonder dat zoveel mensen hun statiegeld doneerden voor het werk van onze stichting. We waarderen het enorm dat Coop deze actie organiseerde en ook nog eens de opbrengst verdubbelde. De statiegeldactie laat zien dat je op een heel concrete, praktische manier al kunt bijdragen aan armoedebestrijding. We willen Coop en zijn klanten hartelijk bedanken!”

Actie tegen armoede
Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede. De opbrengst van de statiegeldactie van Coop wordt besteed aan onderwijsprogramma’s in Colombia, Guatemala, Haïti en Nicaragua. Veel jongeren leven hier in extreme armoede en geweld is aan de orde van de dag. Woord en Daad organiseert samen met partnerorganisaties onderwijsprogramma’s voor kinderen en jongeren: scholen, dagopvangcentra, thuisonderwijs of studiebeurzen. Onderwijs is de eerste stap richting betere toekomstperspectieven en een leven zonder geweld en onveiligheid.

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.woordendaad.nl.