Coop en klanten in actie voor Bas van de Goor Foundation

Deze week start Coop een statiegeldactie voor de Bas van de Goor Foundation. Klanten kunnen acht weken lang hun statiegeld doneren aan de stichting, die de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert door middel van sport en bewegen. De supermarktorganisatie verdubbelt het eindbedrag. Met de opbrengst van de statiegeldactie kan de Bas van de Goor Foundation diverse sportactiviteiten zoals sportkampen en sportclinics organiseren om kennis, ervaring en inspiratie te delen met alle 10.000 kinderen met diabetes in Nederland.
Al sinds 2008 organiseert Coop het hele jaar door statiegeldacties voor diverse goede doelen. Klanten kunnen er bij het inleveren van hun lege flessen voor kiezen om hun statiegeld te doneren aan een goed doel. De opbrengt van de statiegeldactie wordt door Coop verdubbeld. Op deze manier is in totaal al ruim een miljoen euro opgehaald voor verschillende organisaties.
Jeroen Flim van de Bas van de Goor Foundation: “Op dit moment zijn er in Nederland ruim één miljoen mensen met diabetes type 1 of 2. De afgelopen jaren is duidelijk geworden wat de positieve effecten van sport en bewegen op het leven met diabetes zijn. De Bas van de Goor Foundation informeert mensen hierover, laat mensen met diabetes de positieve effecten ervaren en inspireert tot een sportief leven met diabetes. Zo willen we de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren.”
Met de opbrengst van de statiegeldactie wil de Bas van de Goor Foundation sportactiviteiten voor kinderen met diabetes organiseren. “Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt hen om zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. We bereiden de kinderen met diabetes voor op een gezonde toekomst met diabetes. We zijn ontzettend blij dat Coop deze statiegeldactie organiseert. Onze stichting wil het liefst alle mensen met diabetes in Nederland bereiken. Met de steun van Coop komt die doelstelling een stapje dichterbij en kunnen we veel kinderen helpen.”
Voor meer informatie: www.coop.nl en www.bvdgf.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.